Folkhögskollärare vill forska

Nu är det en dryg vecka kvar att söka till forskarskolan för folkhögskollärare. Flera har hört av sig med frågor om ansökan, vi svarar så gärna!

Forskarskolan syftar till licentiatexamen för folkhögskolans lärare, det finns 12 platser. Forskarskolan är del av regeringens satsning på att utveckla den vetenskapliga grunden för undervisning på landets folkhögskolor. Du är forskarstuderande på halvtid (50 % av heltid), och på den andra halvan av arbetstiden jobbar du vidare som lärare.

Lars Almén är snart färdig med sina forskarstudier, här berättar han lite om hur det är att vara lärare och forskare samtidigt:

Forskarskolan är ett samarbete mellan Linköpings universitet (värduniversitet), Göteborgs universitet och Jönköping University. Studierna bedrivs i samordnad form, med en del gemensamma kurser, internat och seminarier. Utbildningen är till en del online, för att du ska kunna vara med oavsett var i landet du bor.

Forskarstudierna påbörjas 1 september 2021. Välkommen att höra av dig om du har några frågor, och välkommen med din ansökan. Sista datum att söka är 29 april Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

2021-04-21