Konferenser i höst

Konferenshösten 2021 ser ut att bli en mix av digitalt och analogt. Vi listar vad som är på gång inom livslångt och vuxnas lärande.

Vi samlar information om konferenser inom livslångt lärande, folkbildning, vuxenutbildning, yrkeshögskolan m.m. Ta en titt på vår konferenssida med jämna mellanrum för att inte missa något!

Har du tips om en konferens som borde finnas med? Maila sara.bref@ju.se.


Så här ser listan ut idag, 18 augusti:

September

Mötesplats vux, 13, 16, 17 september, online Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Konferensserien Mötesplats vux vänder sig till dig som är rektor, lärare eller studie- och yrkesvägledare inom komvux och vill få aktuell information, ta del av stöd från Skolverket och få möjlighet till erfarenhetsutbyte med kollegor runt om i landet.

Folkbildningens forskningsdag, 14 september, online Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
I år djupdyker vi i frågor som rör kunskap och motstånd. Vi utforskar olika typer av kunskap, hur motstånd mot kunskap och ”faktaresistens” hotar det gemensamma samtalet och hur folkbildningen kan bygga kunskap och tillit för att fördjupa demokratin.

Vuxnas lärande med sikte mot framtiden – digitalt, grönt och inkluderande, 21 september, online Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Arrangör: UHR. Lyssna till inspirerande talare och panelsamtal med representanter från olika spår inom vuxnas lärande. Självklart får du som deltagare också en presentation av vårt utbud av internationella samarbetsmöjligheter.

Oktober

Vuxenutbildningskonferensen 2021, 4 oktober, online   Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Många längtar tillbaka till det vanliga efter pandemin. Men varför ska vi ”gå tillbaka”? Finns det inte många positiva saker vi lärt oss som vi kan ta med? Årets ViS-konferens vill se framåt mot ”det nya normala”.

Att praktiskt arbeta med validering, 13-14 oktober, Göteborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Syftet med konferensen är att få inspiration och möjlighet till erfarenhetsutbyte om det operativa genomförandet av validering, inom både utbildning och arbetsliv.

Digitalidag, 15 oktober Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Digitalidag är en årlig och nationell temadag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Målet är att inspirera alla till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen.

Vestlunddagarna, 21-22 oktober Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Årets Vestlunddagar kommer att belysa demokratiska utmaningar genom att ge bilder av
makt och maktlöshet i ett lokalt, nationellt och globalt perspektiv. Finns det alternativa vägar för att hantera de konflikter som uppstår när klyftorna mellan grupper ökar och sanningsbegreppet urholkas?

Contemporary challenges of intergenerational education in lifelong learning societies, 21-22 October, online Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
11th Conference of the ESREA Research Network on Education and Learning of Older Adults (ELOA).

November

Mimerkonferensen, 9-10 november, Sundsvall Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Konferensen arrangeras i samarbete med Institutionen för humaniora och samhällsvetenskap vid Mittuniversitetet, Nätverket för kritiska kulturarvs- och museistudier och Arbetarnas bildningsförbund. Konferensens tema är Kulturarv och folkbildning.

YH-forum, 17 november   Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Senaste informationen från MYH och intressanta talare, dialog och utbyte mellan medlemmar kring aktuella frågor inom Yrkeshögskolan. Målet är att bidra till utveckling och förbättring samt tillsammans påverka.


2021-08-18