Lärande mellan generationer Foto Jana Sabeth Unsplash

Foto: Jana Sabeth/Unsplash

Global Intergenerational Week

Extra fokus på lärande mellan generationer sista veckan i april.

Mellan den 25 april och 1 maj pågår en global kampanj för att lyfta vikten av - och fördelarna med - lärande mellan generationer. Det skotska nationella centret Generations Working Together Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. håller i trådarna för Global Intergenerational Week Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., i Sverige är det företaget Generation Marianne Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som är representant.

Under veckan kommer en rad programpunkter av olika slag finnas för den som är intresserad av ämnet, både nationellt och internationellt. Förra veckan lanserades evenemanget, mer information om program och annat kommer att presenteras allt eftersom fram till den 25 april.

Här kan du se lanseringen i efterhand:


Vår affilierade forskare Ann-Kristin Boström är en välkänd och sedan länge etablerad forskare inom lärande mellan generationer, hon är också med i planeringen av den svenska upplagan av Intergenerational Week. I mars kommer vi på Encell att ha tema om lärande mellan generationer, där Ann-Kristin medverkar med material till måndasbrevet. Då kommer vi även att kunna presentera något mer av innehållet för veckan.

Här kan du ta del av Ann-Kristins docentföreläsning, med titeln "Lifelong learning, intergenerational learning and wellbeing":

2022-02-07