Cecilia Bjursell och Bodil Jönsson på en bänk. 

Brevväxling mellan Bodil Jönsson och Cecilia Bjursell

Följ med i tankar om livet och lärandet, i en brevväxling som blev en podd.

Brevpodden

I arbetet med boken Äldres lärande – utblickar och insikter vaknade ett intresse för att kanske göra något mer tillsammans. Efter ett tag kom vi på att en brevväxling kunde vara ett sätt att lära känna varandra bättre och utveckla nya tankar. Brevväxlingen kom igång våren 2022 via e-post och pågick under en intensiv period några månader. Breven trängde sig in mellan allt annat som skulle göras och tog plats i våra liv. Det var lite förvånande men samtidigt en härlig känsla av att slukas upp i något och att ha hittat någon sparringpartner som var tillräckligt lik en själv för att man skulle förstå varandra men tillräckligt olik för att vi skulle bidra med andra perspektiv på det vi samtalade om i breven.
Ganska tidigt bestämde vi att vi skulle skriva tjugo brev var. När vi var färdiga var vi så förtjusta i vår brevväxling att vi bestämde oss att dela den med andra i en podd där vi läser upp breven. I det närmaste ordagrant men med en och annan avvikelse eftersom vi i studion stod öga mot öga för att få den rätta närvaron och som en följd av det improviserade lite här och var.
Hoppas du kan känna att det här har varit en enda stor glädje för oss. Brevväxlingen blev ett så speciellt sätt att mötas. Får du rentav lust att hitta en brevvän och göra något liknande?


Nu först: välkommen in i vår brevväxling!
Bodil och Cecilia

Powered by RedCircle


Du hittar Brevpodden (10 avsnitt) där poddar finns, eller här. Avsnitt 1 lanseras i dag, och därefter kommer ett nytt avsnitt i veckan.

Powered by RedCircle

2023-06-16