Fokus på AI under HR Inspiration Day

En dag med föreläsningar, paneldebatt och utställare, av och för HR-studenter. Ämnet var artificiell intelligens och dess påverkan på det framtida HR-yrket

HR programmet på Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping är kopplat till vår forskningsmiljö, Ingela Bergmo Prvulovic är programansvarig och flera av våra forskare bidrar till programmets innehåll. 

– Vi är helt mållösa! Vilken dag! Allt har flutit på väldigt bra och vi har fått många fina kommentarer om arrangemanget, säger projektledarna och HR-studenterna Vilda Cygnaeus och Ida Pihlgren som tillsammans med Linn Danielsson, Jonna Eriksson, Victoria Jersenius och Julia Skoglund anordnat HR Inspiration Day.

Dagen gav möjlighet för HR-studenterna att mingla och prata med utställarna på plats. Besökarna fick även ta del av tre föreläsningar som handlade om Artificiell Intelligens (AI) ur olika synvinklar. Dagen avslutades med en paneldebatt, ledd av professor Cecilia Bjursell, kring temat ”Artificiell Intelligens och dess påverkan på Human Resources”. Eva Byström (First Reserve), Aref Abedi (Jobylon), Roland Persson (Professor HLK), Filicia Björkman (Region Jönköping) samt Henrik Granqvist (Poolia) deltog i debatten och inbjöd även studenterna att ställa frågor i ämnet.

2020-02-10