Professor Juan Bornman besöker CHILD

Professor Juan Bornman är mångårig samarbetspartner till CHILD och hon arbetar vid Centre for Augmentative and Alternative Communication (CAAC) vid University of Pretoria. Under 2020 kommer hon ha ett sabbatsår från sin tjänst som professor och kommer bland annat att besöka Sverige och CHILD.

Hon kommer att vara hos oss i CHILD från den 17 februari till den 28 mars. Juan Bornmans forskning fokuserar på alternativ och kompletterande kommunikation, Augmentative and Alternative Communication (AAC), samt svåra funktionshinder. Ett annat intresseområde är barns rättigheter, då speciellt för barn med funktionshinder i utsatta miljöer. För närvarade är hennes arbete därför fokuserat på användningen av AAC-strategier som ett sätt att säkerställa social rättvisa då barn och ungdomar med grava kommunikationssvårigheter är brottsoffer och ska kommunicera med rättsväsendet.

När Juan är här ska hon bland annat hålla i en föreläsning om barns rättigheter på CHILD:s event på Upptech Science Center den 29 februari. Länk till inbjudan till eventet Pdf, 461.1 kB..

Hon kommer under sitt besök hos oss också att presentera sin forskning vid CHILD-seminariet den 12 mars, samt vara med och föreläsa för studenterna i mastersprogrammet Interventions in Childhood. Forskningsmässigt kommer Juan att hjälpa oss med hur vi ska genomföra intervjuer om psykisk hälsa med barn som är beroende av alternativ och kompletterande kommunikation för att kunna uttrycka sin åsikt.

Vill du veta mer om Juan Bornman och forskningen inom CAAC? Länk till deras hemsida finner du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2020-02-13