• Att knäcka den sociala koden i förskolan
  Det är roligt när forskningsresultat kommer ut i olika format. I poddavsnittet i serien "Knäcka Sociala Koden" av Jassim Ahmadi, talar han med forskaren Madeleine Sjöman om barn i behov av särskilt stöd i förskolan och hur lärarna kan göra för att öka barnets engagemang.
  Läs mer
 • Forskning om personlig assistans - en ny antologi
  Den 6 december släpptes en ny antologi - "Forskning om personlig assistans". Det är en efterlängtad bok av många, och den ger en bra överblick över svensk forskning i frågan. Bland andra medverkar CHILD-forskarna Anna Karin Axelsson och Jenny Wilder med sin forskning om barn med flerfunktionsnedsättning och delaktighet i familjelivet.
  Läs mer
 • IHV-forskare tillsammans för musikhjälpen
  Människor med funktionsnedsättning är en av världens mest diskriminerade grupper. Temat för Sveriges Televisions Musikhjälpen 2018 är därför ”Alla har rätt att funka olika”. Inom Institutet för handikappvetenskap startar vi en insamling till detta ändamål. Kom och var med!
  Läs mer
 • Vad ska de 21, 9 miljoner kronorna användas till?
  I en dagsaktuell radiointervju berättar professor Mats Granlund om Institutet för handikappvetenskaps och CHILD:s nya forskningsprogram om barn med funktionsnedsättning och psykisk ohälsa.
  Läs mer
 • 21, 9 miljoner kronor till forskning om barns och ungdomars psykiska hälsa
  Forskargruppen CHILD vid Jönköping University har från Vetenskapsrådet blivit beviljad 21,9 miljoner kronor i anslag för forskningsprogrammet ”Psykisk hälsa och delaktighet i habilitering hos barn och ungdomar med funktionshinder”.
  Läs mer

Text

Gilla oss på Facebook