Forskare på internationell röntgenkongress

CHILD-forskare Berit Björkman presenterade sin forskning om barn i en röntgenkontext, och då speciellt barn med särskilda behov.

Första veckan i mars, var Berit Björkman på plats i Wien under den årligt återkommande European Congress of Radiology. Kongressen är mötesplats för forskare, kliniskt verksamma och ledande företag inom radiologi; och här presenterades den senaste forskningen samt utvecklingen av teknisk utrustning för diagnostik. I år besöktes kongressen av mer än 20 000 radiologer och röntgensjuksköterskor från olika delar av världen, främst Europa, USA, Japan, Kina och Korea. Ledande forskare från dessa länder presenterade forskning inom området.

Bland annat ägnades en hel dag åt forskning, föreläsningar och diskussioner gällande barn i en röntgenkontext.

- Jag presenterade en studie som är ett samarbete mellan flera forskare inom CHILD, där evidensbaserade guidelines har utvecklats för användning vid förberedelse och omhändertagande av barn inom autismspektrumet i en högteknologisk miljö, berättar Berit Björkman.

När solen sken från en klarblå himmel på söndag morgon, samlades ändå många kongressdeltagare i en av de stora föreläsningssalarna för att ta del av presentationen, som dessutom tolkades till spanska, italienska, tyska och polska.

För mer information, kontakta Berit Björkman

2017-03-13