Examensdags för internationella masterkursen "Interventions in Childhood"

I eftermiddag är det examensdags för studenterna i den 1- eller 2-åriga internationella masterkursen "Interventions in Childhood". Vi frågar en av studenterna, spanska Laura Ramos, hur det har varit och vad som väntar nu.

Laura Ramos

Innan spanska Laura Ramos kom till Sverige hade hon redan en examen i engelska och som grundskollärare för de lägre skolåren med sig. Nu fick hon istället upp ögonen för specialpedagogiken och forskningen inom området.
- Det jag särskilt tar med mig från kursen är hur man kan anpassa undervisningen för barn i behov av särskilt stöd. Det var värdefullt att alla studenter i kursen hade så olika nationaliteter, yrkes- och erfarenhetsbakgrunder, att olika perspektiv kunde mötas i frågor runt barnet. Det är så viktigt för barnen att vi jobbar så; varenda barn räknas och är viktigt. Det perspektivet tar jag också med mig.

Masterkursen gjorde ett sådant intryck på Laura att hon nu vill fortsätta inom barn- och specialpedagogisk forskning, istället för inom undervisning. Närmast söker hon en doktorandtjänst i Wien, Österrike.

- Det är för att jag vill lära mig tyska, men också för att det var för kallt i Sverige och att det är dyrt om man inte hittar ett jobb, förklarar Laura.

CHILD säger; tack för den här tiden och lycka till!  Vi kanske ses igen på forskningsfältet?

Examen för Interventions in Childhood, juni 2018

2018-06-08