IHV-forskare tillsammans för musikhjälpen

Människor med funktionsnedsättning är en av världens mest diskriminerade grupper. Temat för Sveriges Televisions Musikhjälpen 2018 är därför ”Alla har rätt att funka olika”. Inom Institutet för handikappvetenskap startar vi en insamling till detta ändamål. Kom och var med!

Av omkring en miljard personer med funktionsnedsättning bor fyra av fem i låg- och medelinkomstländer där undernäring, vitaminbrist, sjukdom och skador är vanliga orsaker. Med funktionsnedsättning fastnar många i fattigdom för att de saknar möjlighet att försörja sig och stängs ute från samhället på grund av hinder och stigman. Men det går att göra skillnad. Så lyder SVT:s satsning för årets musikhjälp. Vi inom Institutet för handikappvetenskap vill gärna vara med - vår forskning ökar kunskapen om funktionsnedsättningar. För oss känns det därför helt rätt att hjälpa till med denna insamling.

Inom institutet för handikappvetenskap (IHV) har vi som mål att genom vår forskning öka kunskapen om funktionsnedsättningar och funktionshinder i samhället. Bland annat studerar vi funktionshindrades förutsättningar, perspektiv och sociala villkor. Det behövs riktade åtgärder för att kunna möta individuella behov. För ett barn med funktionsnedsättning kan tidiga insatser göra stor skillnad för framtiden. 

Låt oss stödja detta tillsammans!

Länk till insamlingen:
https://bossan.musikhjalpen.se/insamlingar/ihv-forskare-tillsammans-for-musikhjalpen?fbclid=IwAR2tHfPX0y2Gpd9h61sIAZ6WvPeQQ9JduoRiVrMKKIz2XjKXN0Jp6mMdGew Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du veta mer om vår forskning, besök:
www.ihv.se
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
facebook.com/IHVSverige
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
twitter.com/IHV_SIDR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Jönköping University är delägare i Institutet för Handikappvetenskap, jämte universiteten i Linköping och Örebro. IHV:s verksamhet drivs vid Jönköping University inom forskargruppen CHILD, där man forskar om barn och bl. a. funktionshinder.

2018-12-11