Applikationer och hårdvara - deadlines för sommaren

Under sommaren genomför IT-avdelningen större underhåll, utbyten och en uppfräschning av IT-miljön på högskolan. För att allt ska vara klart till terminsstarten finns det några viktiga datum att förhålla sig till.

Viktiga datum

  • 20/5 ny/uppdaterad applikation
  • 7/6 beställning hårdvara
  • Förinstallation applikation i sal och/eller VDI så snart du vet

Det som sker på JU under sommaren i år är:

  • samtliga datorsalar installeras om
  • samtliga föreläsningsdatorer installeras om
  • VDI (JTH) rensas från samtliga program

Ominstallationen av datorer och rensningen av VDI innebär att endast en standardinstallation med Windows och Office finns kvar. I datorsalar och på föreläsningsdatorer kan programvara installeras från Software Center. Önskar man att en sal ska förinstalleras med en programvara använder man formuläret "Beställ förinstallation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.". Samma formulär används om man vill att en applikation som finns i Software Center ska finnas i VDI-miljön. I VDI kan man inte själv installera programvaror.

Fundera på:

- vilka applikationer behöver jag?

- ska någon uppdateras?

- behöver någon köpas in?

- ska programvara förinstalleras?

- ska programvara finnas i VDI?

 

Lägg din beställning så snart som möjligt!

Inför ny terminsstart är det många programvaror som ska nyinskaffas eller uppdateras till ny version. Komplett beställning ska inkomma till IT-service via formuläret ”Beställ programvara Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.senast 20 maj. Efter detta startar vår process med anskaffning av licensfiler mm, bygga distributionspaket till Software Center samt att göra tester tillsammans med lärare som verifierar att allt fungerar. Efter testerna behövs tid för eventuella korrigeringar och nya tester innan vi kan lägga ut programvaran i Software Center. Om programvaran ska förinstalleras i sal eller finnas i VDI-miljön och vara tillgänglig till terminsstart vill vi helst ha med det i beställningen i maj, annars så snart som möjligt när salar är bokade. Även programvara som inte är ny eller uppdaterad behöver beställas för förinstallation i salar samt VDI. Beställningar av förinstallation eller installation i VDI-miljön som inkommer senare än 9 augusti kan inte garanteras i tid till terminsstart.

Process för beställning av ny/uppdaterad programvara

Fundera på:

- nyanställda till terminsstarten?

- utrustning till nyanställd?

 

Lägg din beställning så snart som möjligt!

I de fall datorer eller annan it-utrustning behövs inför terminsstart behöver IT-avdelningen få in en korrekt ifylld beställning via formulären ”Beställ dator, surfplatta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.” eller ”Beställ övrig IT Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.senast 7 juni. När beställningen inkommit lägger vi en order till våra leverantörer. Leverantörernas leveranstid kan vara fördröjd under sommaren på grund av ledigheter eller brist på hårdvara. Vid leverans av dator tar tekniker över ärendet och installerar datorn till användaren.

Diagram som visar hur bemanningen på IT-avdelningen går ner under sommaren
2024-06-14