Nytt nätverk kring demokratifrågor

#ViMåstePrata startar ett nätverk med fokus på demokratifrågor inom folkbildningen.

Grafik med många människor, frågetecken och utropstecken.

#ViMåstePrata startar ett nytt demokratinätverk, som ska bli en mötesplats för "folkbildare med vänner". Det går nu att anmäla sitt intresse för att delta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

#ViMåstePrata drivs av Studieförbunden och Sveriges folkhögskolor, och Kajsa Wiktorin på Studieförbunden beskriver tanken bakom det nya nätverket så här:

"Ett av folkbildningens uppdrag är att värna och stärka demokratin. Det tar folkbildningen på största allvar, särskilt i en föränderlig och utmanande tid som denna. Folkbildningen är en plattform för möten och samtal kring det som händer och diskuteras i det omgivande samhället. På studieförbund och folkhögskolor delas dagligen åsikter och perspektiv. Som folkbildare måste man vara förberedd och trygg i de frågor som kan dyka upp. ViMåstePrata startar ett demokratinätverk för folkbildare som vill fördjupa sig i demokratiska utmaningar, dilemman och möjligheter. Vi rustar oss i stora och viktiga samtidsfrågor där demokrati och respekt står högst på dagordningen. Erfarenheter och kunskap delas och tas vidare."


Forskningspresentation: Välbefinnande och delaktighet i folkhögskolan

2022-09-22