Prestigefullt pris till JIBS-doktorand

Lianguang Cui, doktorand på JIBS, kommer i maj att få ta emot The 2010 Chinese Government Award for Outstanding Self-financed Chinese Students Study Abroad från China Scholarship Council.

Vem kommer att dela ut priset dig? Var och när är ceremonin?
– Jag kommer att ta emot priset personligen och det är Kinas ambassadör i Sverige som kommer att dela ut det till mig och andra pristagare i Sverige. Min handledare, professor Susanne Hertz, och jag har blivit inbjudna till ceremonin. Ceremonin och en lunch kommer att hållas på Kinas ambassad i Stockholm. Datumet är inte helt bestämt ännu, men förslaget från ambassaden är den 25 maj.

Kan du berätta lite mer om utmärkelsen? Delas den ut till fler än en person?
– Utmärkelsen har funnits sedan 2003 och delas ut varje år av den kinesiska regeringen. Det ges till framgångsrika kinesiska doktorander som arbetar utomlands och inte får ekonomiskt stöd från den kinesiska regeringen. Priset ska främja spetsforskning och att uppmärksamma kinesiska studenters prestationer utomlands. Utmärkelsen ges för alla utbildningsområden och beviljas till 13 kinesiska studenter i Sverige och 506 i hela världen i år. Det består av 5000 dollar och ett diplom som överlämnas vid den kinesiska ambassaden. Bland de 13 vinnarna i Sverige, är jag den enda från området samhällsvetenskap/företagsekonomi. Resten av vinnarna forskar inom naturvetenskap.

Hur känns det att få ta emot utmärkelsen?
– Jag är väldigt glad över att få utmärkelsen. Det är en stor ära.

Intervju via e-post av Rebecka Ottosson
Läs mer om Lianguang Cuis forskning

2011-04-13