CeFEO-forskare får FOBI Research Scholarship Award

Ethel Brundin och Leif Melin, professorer vid JIBS, har fått the FOBI Award (Family Owned Business Institute) på 5 000 dollar till projektet ”Family capital – the theoretical and practical solution for entrepreneurial capacity over generations in family businesses”.

The FOBI Research Scholarship Award tillkännagavs vid den 8:e Family Enterprise Research Conference (FERC) i Montreal i maj 2012. Kriteriet för utmärkelsen är att man sannolikt kommer att bidra till familjeföretagslitteratur genom publikation i en ledande akademisk tidskrift. Detta baseras på resultat från det beviljade projektet.

– Jag ser fram emot att ta vara på de möjligheter som FOBI forskningsstipendiet kommer att ge Leif Melin och mig. Det kommer att fördjupa vår kunskap om den roll som familjens kapital för företagande resultat över generationer, säger Ethel Brundin, professor vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping (JIBS).

FOBI:s (Family Owned Business Institute) uppgift är att främja, bevara, ha inflytande på och påverka familjeföretag genom högkvalitativa akademiska forskningsresultat, läroplaner och informationstjänster.

CeFEO är det första forsknings- och utbildningscentret i sitt slag i norra Europa och bedriver forskning om familjeföretagande, entreprenörskap och näringslivsförnyelse.

Kontakter:
Leif Melin
Ethel Brundin

2012-06-19