Tre JIBS-lärare på utbildning i Slovenien

Den 10-22 juni hölls den trettonde CEEMAN International Management Teachers Academy (IMTA) i Bled, Slovenien. Tre lärare från Internationella Handelshögskolan i Jönköping (JIBS) deltog i programmet som syftar till att inspirera management-utbildare.

Den trettonde upplagan av International Management Teachers Academy (IMTA), som arrangerades av CEEMAN (the Central and East European Management Development Association), hölls på IEDC-Bled School of Management. Temat var "Att utveckla en ny generation av management-lärare för den nya generationen ledare" (Developing a new generation of management educators for the new generation of leaders). I år kom 36 deltagare från 19 olika länder till Bled för att delta i programmet. Tre lärare från JIBS deltog: Christina Keller, Marcela Ramírez-Pasillas och Annika Hall.

– Det var inspirerande att möta lärarna från IMTA och deltagarna som alla hade olika erfarenheter av undervisning på handelshögskolor. Spåret "Leading change", som leddes av J.B. Kassarjian, tidigare professor vid Harvard och Babson College, var mycket bra och ledde till nya insikter för mig, både som lärare och på det individuella planet, säger Christina Keller.

The International Management Teachers Academy (IMTA) är ett program för utveckling av fakultet från handelshögskolor, universitet och andra management-institutioner. Syftet med IMTA är att tillgodose behovet av fakultetsutveckling inom ledarskapsutbildning och ledarutveckling i övergångsekonomier.

– IMTA var ett perfekt forum för att dela lärande- och undervisningsmetoder och få nya perspektiv. Varje dag träffade vi pedagoger som skapade en förtroendebaserad lärandemiljö där vi uppmuntrades att agera, tänka och våga vara annorlunda. De två veckorna på IMTA har varit den viktigaste tid någonsin för min personliga och professionella utveckling, berättar Marcela Ramírez-Pasillas.

Under utbildningen fick de 36 deltagarna från 19 länder ta del av allmän kunskap och färdigheter relaterade till undervisning samt kompetens inom ett specialiseringsområde som de själva fick välja (Strategic Management, Marketing, Finance/Accounting, Leadership and Change Management).

– För mig var IMTA en fantastisk upplevelse. Det var en spännande blandning av lärande, reflektion och inspiration. Hela evenemanget var mycket professionellt arrangerat. Deltagarna var väldigt motiverade och lärarna var – på olika sätt – både oerhört kompetenta och omtänksamma. De skapade en fantastisk lärandemiljö, säger Annika Hall.

2012-07-23