Ny bok av JIBS-forskare

Markus Plate, fil.dr. och forskare vid Internationella Handelshögskolan, har skrivit en bok som kan ge läsaren nya insikter om kommunikation.

Boken "Grundlagen der Kommunikation" ("Kommunikationens grunder") kom ut den 23 januari i Tyskland på det välkända förlaget "Vandenhoeck & Ruprecht" och UTB. Boken tar fram det väsentliga i nio moderna klassiker inom kommunikationsämnet, och innehåller också övningar för varje kapitel.

– Alla gör sina egna antaganden om hur kommunikation fungerar, hur problem bör åtgärdas och så vidare. Folk följer sina privata teorier om kommunikation och kommer också att nå gränsen för sina teorier. Det inträffar eftersom teorierna bara är praktiska för vanliga tillfällen, men inte för problematiska, eller så orsakar de problem eftersom de fungerar som självuppfyllande profetior, berättar Markus Plate, och fortsätter:

– Den här boken ger läsaren nya kunskaper och visar hur de kunskaperna kan tillämpas för att prata, lyssna, agera och förstå på ett nytt sätt. Detta kan också tränas med hjälp av övningarna i slutet av varje kapitel.

Markus Plate har studerat psykologi i Marburg och Osnabrück. Han doktorerade 2011 vid Witten Institute for Family Business (WIFU), Tysklands äldsta institut för familjeföretagsforskning. Bland hans forskningsintressen finns familjestrategier, familjemedlemmars identitet och kommunikation i familjeföretag. Markus Plate har ett stipendium från Jan Wallanders och Tom Hedelius stiftelse och kommer att arbeta på JIBS under en treårsperiod.

Mer om boken hos förlagen:

http://www.v-r.de/de/title-1-1/grundlagen_der_kommunikation-1009665/

http://www.utb-shop.de/grundlagen-der-kommunikation-2.html


2013-02-18