Stephan Rapp ny vd för Högskolan för lärande och kommunikation

Styrelsen för Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) har utsett Stephan Rapp till ny vd från mars 2014.

– HLK och hela högskolan har en viktig roll för regionens utveckling och jag ser fram emot att få delta i det vidare arbetet och påverka HLK:s framtid både regionalt, nationellt och internationellt, säger Stephan Rapp.

Stephan Rapp kommer senast från uppdraget som utbildningsdirektör i Jönköpings kommun som han haft sedan 2004. Dessförinnan har han bland annat arbetat som utbildningschef vid Domstolsverket samt kommunchef och barn- och utbildningschef i Habo kommun. Stephan Rapp har en doktorsexamen i pedagogik från Örebro universitet. Han är oavlönad docent i pedagogik vid Högskolan i Jönköping och adjungerad professor i utbildningsvetenskap vid Linnéuniversitetet.

– Jag är mycket nöjd med valet av Stephan Rapp som vd för HLK. Han är en bra ledare som kommer att ha mycket att tillföra HLK:s arbete inför
framtida möjligheter, utmaningar och de förändringar som högskolevärlden står inför, säger Kinna Bellander, styrelseordförande HLK.

– Vi hälsar Stephan varmt välkommen till högskolan. Stephans gedigna ledarerfarenhet från flera områden, nu senast från skol- och utbildningssektorn, blir värdefull för att driva och utveckla HLK och bidra till hela högskolans verksamhet, säger Anita Hansbo, rektor Högskolan i Jönköping.

För mer information kontakta:
Maria Isaksson, HR- och kommunikationschef, Högskolan i Jönköping
Telefon: 070-585 66 40

Foto: Linnéuniversitetet

2013-12-11