Forskarprofiler startar podcast

Är kärnvärden och moral på väg att försvinna från företagsvärlden och var är det svenska utanförskapet som störst? Det är några av de ämnen som diskuterades i premiären av Vertikala samtal - en podcast från JIBS.

Forskningen vid JIBS får nu ännu större spridning. Podcasten Vertikala samtal ska göra spännande resonemang forskare emellan tillgängliga för en bredare allmänhet på ett nytt och avslappnat sätt.

– Podcasten är en fantastisk möjlighet att ta ytterligare ett steg i JIBS arbete med att minska tröskeln mellan forskningen och samhället i övrigt, säger Emil Danielsson som är producent för det första avsnittet.

JIBS driver sedan över ett år tillbaka ett projekt där syftet är att riva barriärer mellan akademin och dess omvärld och att göra forskningen mer tillgänglig. En viktig del i satsningen är bloggen vertikals.se där ett antal av JIBS forskare skriver om olika samhällsfrågor, något som redan lett till flera uppmärksammade debatter.

– Det var imponerande att se hur det snabbt slog gnistor om samtalet i studion. Mikrofonen glömdes bort och det blev spontant och spännande. Nu hoppas vi att så många som möjligt tar chansen att komma in bakom kulisserna i forskarnas värld, säger Emil Danielsson.

En podcast kan enklast beskrivas som ett radioprogram, som kostnadsfritt kan laddas ner i exempelvis telefonen. Det första avsnittet av Vertikala samtal handlar bland annat om hur begreppet ”kärnvärden” kan vara på väg att försvinna ur företagsvärlden och om var det svenska utanförskapet egentligen är störst. Ambitionen från JIBS och Vertikals är att producera 3-4 avsnitt per år.

Podcasten Vertikala samtal hittar du på iTunes eller på vertikals.se/podcast/

För mer information kontakta Emil Danielsson: 0704-21 04 00.

2015-03-31