Global utmärkelse till doktorand vid JIBS

Pierre Sindambiwe, doktorand i företagsekonomi, har tilldelats "Champion Global Leader Academic Excellence Award".

Pierre Sindambiwe fick utmärkelsen i Global Enterprise Experience för enastående akademiskt ledarskap, inspiration och professionalism för de rwandiska deltagarna. Global Enterprise Experience är en organisation som utvecklar globala ledare som är skickliga i att hantera olika kulturer, tidszoner, och utvecklade- och utvecklingsländer med skilda världsbilder. Victoria Business School, Victoria University of Wellington är de som anordnar Global Enterprise Experience.

Sindambiwe tog emot priset på Nya Zeeland den 17 juni. Han tilldelades Champion Global Leader Academic Excellence Award med motiveringen:

"Pierre använde sin fritid för att stödja de rwandiska eleverna i Global Enterprise Experience. Han är en inspirerande akademiker som kräver hög professionell standard, samtidigt som han varmt uppmuntrar sina elever. Pierre har en vision om att rwandiska universitet ska ha studenter som är kända för sin integritet, kreativa problemlösning, tekniska expertis, praktiska färdighet och beslutsamhet att använda sin utbildning för att göra Rwanda till ett framgångsrikt land. Han tillämpar moderna pedagogiska principer som action learning och student-led learning, så att studenterna kan ha ledande roller i sina framtida karriärer."

Pierre Sindambiwe är doktorand i företagsekonomi vid JIBS och han är ansluten till CeFEO.

2015-06-22