Nybliven doktor fick Karriärvägledarpriset 2015

Ingela Bergmo-Prvulovic, doktor i pedagogik vid Högskolan för lärande och kommunikation vid Jönköping University, har tilldelats Karriärvägledarpriset 2015.


Den 22 oktober fick Ingela Bergmo-Prvulovic ta emot Karriärvägledarpriset 2015 på Sveriges Vägledarförenings rikskonferens. Priset delas ut av Sveriges Vägledarförening i samarbete med Tremedia, som står för prissumman på 15 000 kronor.

– Jag blev överrumplad och väldigt hedrad. Att få ett sådant pris i detta ämne är som att få Guldbollen, säger Ingela.

Priset går till den som på ett förtjänstfullt sätt synliggjort studie- och yrkesvägledningen och Ingela fick priset på grund av sin doktorsavhandling ”Social representations of career and career guidance in the changing world of working life”.

Vägledarföreningens motivering var att avhandlingen visar hur olika synsätt på karriär både krockar, möts och omförhandlas. Med sin avhandling har Ingela visat hur karriärfrågor allt mer flätar samman det arbetslivspedagogiska fältet med det karriärvägledande fältet i takt med arbetslivets ökade förändringstakt, och hon sätter ljus på de dilemman som detta medför för studie-och yrkesvägledare.

– De tycker nog att det är extra intressant att jag som är studie-och yrkesvägledare i botten har skrivit en sådan avhandling. Jag har kanske satt ord på det som många upplever i det dagliga arbetet, säger Ingela.

2015-11-02