Internationellt möte kring E-learning till Jönköping

Några av Europas och världens ledande forskare och praktiker inom e-learning samlas i Jönköping 13-16 juni 2017. EDEN Annual Conference arrangeras på Högskolan för lärande och kommunikation. Där presenteras den senaste forskningen och utvecklingsprojekt inom e-lärande och distansutbildning för flera hundra deltagare från sex kontinenter.

EDEN conference logo

European Distance and E-learning Network

European Distance and E-learning Network (EDEN) är en internationell samverkansplattform för institutioner och privatpersoner som arbetar med e-learning, open education och distansundervisning med säte i Budapest. EDEN Annual Conference är årets viktigaste arena för publicering och samverkan för framstående experter och praktiker från näringslivet, politik och akademin. Jönköping tar 2017 över stafettpinnen från städer som Budapest (2016), Barcelona (2015), och Zagreb (2014).

- Vi bestämde oss för Jönköping University som värd för Edenkonferensen efter en noggrann urvalsprocess. Med sitt stora engagemang och en mycket professionell ansökan, kunde Jönköping till och med slå Paris i sista omgången. Jönköping University är ett utmärkt exempel på en högskola som utvecklas på ett imponerande sätt, och staden och regionen lockar ekonomiska, kulturella och sociala satsningar. Vi ser med spänning fram emot en minnesvärd konferens 2017, säger EDENs generalsekreterare András Szûcs.

Framgångsrikt samarbete

Som svensk medlemsorganisation i EDEN ansökte Högskolan för Lärande och Kommunikation om att få arrangera konferensen och fick stöd av Jönköpings kommun och Jönköpings University. Bakom ansökan stod Ylva Lindberg, forskningschef på Högskolan för lärande och kommunikation, tillsammans med sina kollegor från forskningsgruppen Communication, Culture and Diversity.

- Vi är väldigt glada över att Högskolan för Lärande och Kommunikation valdes som värd för detta betydelsefulla internationella möte! Våra lokala och nationella forskare kommer få en fantastisk möjlighet att presentera sig och sina arbeten för forskarkollegor från hela världen och kunna vara med att påverka hela konferensens utformning. Därmed lyfter vi inte bara Sverige som föregångsland inom innovativt lärande och digital utbildning utan profilerar även Jönköping University som en attraktiv forskningsinstitution och arbetsplats, säger Ylva Lindberg.

 

För mer information kontakta:

Ylva Lindberg, forskningschef Högskolan för lärande och kommunikation, Jönköping University, 073-3932818

André Petzold, projektledare Jönköping Convention Bureau, 073-0393441

2017-03-13