JU blir medlem i International Centre for STEM education

Högskolan för lärande och kommunikation vid Jönköping University har valts ut som medlem i International Centre for STEM Education (ICSE) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. ISCE är ett konsortium bestående av 14 europeiska universitet som samarbetar för att bedriva forskning inom STEM-området. 

Under sommaren 2018 valdes Högskolan för lärande och kommunikation ut som ny medlem i ICSE. Målet med ICSE är att förbättra STEM-utbildningen i hela Europa genom att bedriva verksamhetsnära forskning för att sedan kunna använda sig av forskningen i praktiken. STEM är en förkortning som står för science, technology, engineering och mathematics.

- Genom medlemskapet i detta prestigefyllda konsortium får vi möjligheter till samarbeten med några av de mest framstående internationella forskningsinstituten inom STEM’s forsknings och utbildningsområde, säger Jesper Boesen, docent inom matematik med inriktning didaktik, som leder samarbetet på uppdrag av Högskolan för lärande och kommunikation.

IncluSMe-projektet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., ett Erasmus+ projekt som fokuserar på interkulturellt lärande i matematik och naturvetenskaplig inom lärautbildningen, är ett exempel på ICSEs initiativ. Högskolan för lärande och kommunikation har levererat två moduler till projektet, som avslutas under 2019. ICSE har tre internationella projekt pågående parallellt och arbetar för närvarande med en uppsättning H2020- och Erasmus+ ansökningar inför kommande år.

De parneruniversitet som bildar ICSE har tidigare samarbetat kring många framgångsrika europeiska projekt, som till exempel Mascil Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Primas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Instem Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Compas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Lema Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

2018-12-04