CeFEO-forskare certifierade som expertrådgivare för familjeföretag

Kajsa Haag och Massimo Baù, medlemmar i forskningscentret CeFEO (Center for Family Entrepreneurship and Ownership) vid Jönköping International Business School (JIBS), har tilldelats Global Educational Network Certificate in Family Business Advising and Certificate in Wealth Advising av Family Firm Institute.

Head and shoulders portrait shot of Massimo Baú on the left and Kajsa Haag on the left.

Massimo Baù, centerledare för CeFEO och Kajsa Haag, CeFEO-medlem och Associate Dean of Faculty har tilldelats Global Educational Network Certificate in Family Business Advising and Certificate in Wealth Advising av Family Firm Institute.

Family Firm Institute (FFI) är en global förening som är ledande inom familjeföretagande. Deras certifikat delas ut till personer som har uppnått omfattande yrkeskunskap som kan vara av värde för familjeföretagare och företagsägare. Certifikaten framhåller högsta standard vad gäller ”best practise”.

– Detta är en viktig certifiering för CeFEO. Med uppdraget att kombinera akademisk spetskompetens och praktisk relevans har CeFEO ambitionen att vara en naturlig partner för forskare och familjeföretagsägare/chefer, liksom för rådgivare och andra aktörer som är intresserade av familjeentreprenörskap och ägande. Att stärka CeFEO:s förmåga och kapacitet att nå ut befäster vårt uppdrag och ger nya möjligheter för utveckling och tillväxt, säger Massimo Baù, centerledare för CeFEO.

FFI:s Global Educational Network Certificates in Family Business Advising, and Family Wealth Advising är utformade för att öka medvetenheten kring begrepp, färdigheter och kunskaper som är nödvändiga för att kunna optimera effektiviteten som rådgivare och konsulter för familjeföretag.

Med över 50 forskare, 20 affilierade forskare samt ett omfattande nätverk av gästforskare är CeFEO den ledande forskningsmiljön i Europa och bland de bästa globalt inom områdena ägande och familjeföretag.

– Att få FFI:s certifikat känns som en fantastisk påminnelse om att vi inte bara är forskare utan kan ha mycket att erbjuda som rådgivare. Med FFI-utbildningen och erfarenhetsutbytet mellan medlemmarna hoppas jag att vi kan utöka vår nytta för det lokala näringslivet, säger Kajsa Haag, CeFEO-medlem och Associate Dean of Faculty vid Jönköping International Business School.

Mer om Family Firm Institute

Family Firm Institute (FFI) är en internationell medlemsorganisation med över 1800 individer och organisationer i 88 länder. Institutet tillhandahåller tvärvetenskaplig utbildning och nätverksmöjligheter för familjeföretag och familjerådgivare, konsulter, lärare och forskare. FFI strävar efter att öka förståelsen för familjeföretaget som en grundläggande drivkraft för global ekonomisk tillväxt och välstånd. www.ffi.org

2021-04-20