Annette Hill, ny professor på HLK

Sedan augusti är Annette Hill professor i medie- och kommunikationsvetenskap (MKV) på Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) vid Jönköping University (JU). Annette kommer arbeta med högkvalitativ vetenskaplig forskning och utbildning med särskilt fokus på internationalisering. Den 21 november hålls en professorsintroduktion för Annette.

Annette Hill

Annette Hill

Annette Hill började sin tjänst på HLK i augusti. Tidigare har hon bland annat jobbat som professor och forskningschef vid University of Westminster i Storbritannien, med ansvar för att leda forskning och forskarutbildning inom media, konst och design. Hon har även jobbat på Lunds universitet.

Annettes eget arbete fokuserar på mediepubliken, med intressen i medborgarengagemang och hållbar demokrati, vardagsliv, genrer, produktionsstudier och tittarkulturer. Hon är bland annat författare till tio böcker.

Den 21 november klockan 15:00-16:30 (Hb221 och plan 4) hålls en professorsintroduktion på HLK för Annette Hill, då hon kommer berätta om sin forskning. Det blir också mingel och frågestund.
Välkommen

– Det är en massa spännande saker på gång. Jag är glad över att få arbeta med Gustav Persson, universitetslektor i MKV på HLK och Mahama Tawat, universitetslektor i samhällsvetenskap på HLK, i projektet "Fostering inclusion: Migrants, action competence and social justice in the Citizen Engagement Lab" (2024-25) som finansieras av EduCom.
Vidare kommer MKV nästa år vara värd för den årliga konferensen för Föreningen för svensk medie- och kommunikationsforskning (FSMK). FSMK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett nätverk med över 200 medlemmar, en röst för MKV-relaterade frågor som rör forskning, utbildning och praktik, och ett kollektiv som står för bättre villkor, resurser och kvalitetsutbildning inom området. Och en massa annat spännande, säger Annette Hill.

Annette tycker att den första tiden på JU och HLK har varit mycket bra och ser med tillförsikt fram emot allt spännande som kommer.

– Än så länge trivs jag bra. Jag gillar den inkluderande miljön. Här finns några starka forskare från hela världen som arbetar inom området media och kommunikation, med ämnen som verkligen är viktiga för ett kritiskt engagemang i media, kultur och samhälle, säger Annette Hill.

2023-11-16