Fredrik Palm, Röntgensjuksköterskeprogrammet, MFS studies, Vietnam (in swedish)


 

Jag valde att göra MFS för att det verkade spännande att kunna plugga utomlands och få se något nytt den sista terminen. Om man får chansen att skriva uppsats på en ny spännande plats som man ändå vill besöka i framtiden, varför skulle man inte ta den? Det kändes som en bra chans att knyta kontakter och få ett lite bättre CV inför jobbansökan.

Min uppsats handlade om strålning till personal som jobbar med datortomografi. Vi mätte strålning runt om i undersökningsrummet för att kunna framställa en strålningskarta till personalen som de kunde använda som riktlinjer för att se vart i rummet de fick minst strålning på sig. Vietnam var ett fantastiskt land. Jag har varit i några andra asiatiska länder men inga andra länder har så trevlig och vänlig befolkning. Alla på sjukhuset vi var på och även på skolan ville bjuda hem oss på middag och träffa oss efter skolan och prata engelska för att lära sig. Vår handledare fixade allt vi frågade efter och träffade oss på kvällarna ibland för att visa Vietnamesiska matspecialiteer och sevärdheter. Vi bodde på hotell ganska nära skolan som vi var jättenöjda med. Vi frågade dom studenterna som var där förra året vilket hotell dom bodde på och om dom var nöjda så vi tog samma. Vi bokade genom skolan i Vietnam för att få lite bättre pris.

Allt i Vietnam är väldigt billigt. Medelkostnaden för en lunch låg på ca 12-15kr. Vi hyrde motorcyklar för 30kr om dagen och åkte runt till olika städer för att se mer av landet. Det har varit väldigt utvecklande att skriva på engelska. Jag har lärt mig mycket bättre engelska och det ger en mer världsvana att skriva utomlands och göra saker och ting på någon annans vis. Jag har inget negativt att säga om min MFS så om du funderar på att göra MFS så gör det annars kastar du bort det roligaste på hela utbildningen!

2019-01-01