Nyhetsarkiv

 • Ny docent medfokus på åldern

  2018-05-22
  Åldersdiskriminering och konsekvenserna av de olika sätt som vi använder åldersfaktorn i olika sammanhang – det var huvudtemat i Monika Wilinskas docentföreläsning den 22 maj.
  Läs mer
 • Ny modell för sjukersättning – ökat ansvar för arbetsgivarna

  2018-04-25
  I en SNS-rapport som publiceras idag presenterar Johannes Hagen, universitetslektor i nationalekonomi på Jönköping University tillsammans med Hannes Malmberg, postdoktor i nationalekonomi vid Stanford, en ny modell som ska stärka arbetsgivarnas drivkrafter till att behålla äldre arbetskraft.
  Läs mer
 • Nya medel till forskning om kompetensförsörjning inom partihandeln

  2018-04-23
  Handelsrådet har beviljat 1 924 000 kr i forskningsmedel till fyra forskare vid Jönköping International Business School. Pengarna går till projektet ”Karriärvägar inom partihandeln: Vilka börjar och slutar – som anställda och entreprenörer?”.
  Läs mer
 • Lär av barnen! –Monica Nilsson i Förskoletidningen

  2018-03-23
  Monica Nilsson är förskollärare och docent i förskoledidaktik vid Högskolan för Lärande och Kommunikation
  Läs mer
 • Engagerade förskolebarn har lättare att lära och utvecklas

  2018-03-20
  Barn med beteendesvårigheter behöver extra stöd redan i förskolan. I en ny doktorsavhandling från Jönköping University, visar Madeleine Sjöman att barn som är aktivt engagerade i förskolans vardag mår bättre samt lär sig och utvecklas mer.
  Läs mer
 • David Eriksson är
  ny docent i industriell organisation och logistik

  2018-03-13
  David Erikssons forskning bygger på styrningen av försörjningskedjor (Supply Chain Management), närmare bestämt hur delar av kedjan från utvinning av råvaror till konsumtion och avfallshantering eller återvinning organiseras och styrs. Inom detta område har han inriktat sig på ett specifikt område som kretsar kring frågor om ansvar.
  Läs mer
 • Meningsfull rådgivning för familjeföretag

  2018-03-12
  Ett familjeföretag är ett slutet system. Ägarfamiljer är ofta tveksamma till att släppa in utomstående, men den som vill växa gör bäst i att ta hjälp av och samarbeta med externa rådgivare. I en ny doktorsavhandling har Judith van Helvert-Beugels studerat hur familjeföretag kan arbeta med så kallade advisory boards.
  Läs mer
 • Tonåringar dricker hellre i hemmet

  2018-02-26
  Tonåringar festar hellre hemma än utomhus. I en ny doktorsavhandling från Jönköping University undersöker Birgitta Ander betydelsen av de platser där ungdomar berusar sig.
  – Att berusa sig i hemmen ger ungdomarna större möjlighet till kontroll. Vem man dricker med och på vilket sätt, säger Birgitta Ander.

  Läs mer
 • Stöd i samband med graviditet stärker föräldrar – och utvecklar parrelationen

  2018-02-05
  Att bli förälder är en omvälvande förändring. Ofta en härlig sådan, men ibland en utmaning och rentav jobbig tid för somliga. Men med hjälp av stöd från vården och familj och vänner kan omställningen gå bättre – och parrelationen kan utvecklas. Det visar Caroline Bäckström i sin doktorsavhandling.
  Läs mer
 • Platsen påverkar företags förmåga till förnyelse

  2018-02-01
  I en tid där teknologisk utveckling och andra förändringar sker i allt snabbare takt kan det vara svårt för företag att stå ut i den hårda globala konkurrensen. Vad hjälper och stjälper företag i deras försök att följa marknaden?
  Läs mer

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information