Rapport från konferensen Generations Working Together

Årets konferens om generationsmöten i Skottland hölls i Glasgow organiserat av Generations Working Together, GWT.

Skottland har en fantastisk organisation för generationsöverskridande lärande som bygger på stöd från regeringen, som ser betydelsen av arbetet som sådant, av att en organisation som GWT håller samman och stödjer arbetet, samt den mängd dedikerade personer inom många områden som arbetar i praktiken dagligen med detta. Ofta har de arbetat med generationsmöten under många år och fått en stor erfarenhet.

Generations Working Together grundades 2007 med medel från regeringen i Skottland. Generations Working Together är ett officiellt nationellt ’center for excellence’ som har som uppgift att stödja utveckling och integration av generationsmöten över hela Skottland. Man influerar genom att bistå med information, handledningar, stöd och validering till organisationer som utvecklar och arbetar med generationsöverskridande arbete. Man nätverkar, både lokalt och nationellt, för att dela god praktik och lärande genom olika lokala nätverksmöten och en nationell konferens. Här finns mer information om årets konferens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

GWT har också träningskurser på alla nivåer, både för personer som är nya inom området och erfarna experter, samt utvecklar en ny webkurs som leder till ett ”International Certificate in Intergenerational Learning” (ICIL). De utvecklar också resurser, publikationer och hjälpmedel för att hjälpa till med att dela med sig av kunskaper och genom att visa på bra praktiska exempel. De ger också ut ett digitalt veckobrev Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som kommer var fjortonde dag där alla nyheter inom området publiceras.  Man driver också projekt lokalt, nationellt och internationellt. De bästa projekten i Skottland tilldelas utmärkelser på den årliga konferensen.

Från konferensen Generations Working Together 2019

Prisutdelning för bästa projekt.

 

Ann-Kristin Boström

2019-04-23