Känd familjeföretagsforskare blir hedersdoktor vid JU

Den 21 maj är det dags för akademisk högtid vid Jönköping University. Pramodita Sharma, en världskänd professor i familjeföretagande, kommer då att utses till hedersdoktor.

Pramodita Sharma innehar Sanders Professur för familjeföretagande på universitetet i Vermont och är hedersdoktor vid Witten/Herdecke University i Tyskland. Hon utses till hedersdoktor vid Jönköping University för en internationellt framstående karriär som forskare och för sina viktiga bidrag till utvecklingen av familjeföretagsforskningen till ett etablerat forskningsfält, samt för viktiga insatser för utvecklingen av forskningen inom Centre for Family Enterprise and Ownership, CeFEO, vid Jönköping International Business School (JIBS).

Pramodita Sharma har erhållit det prestigefyllda Barbara Hollander-priset vid den 25:e årliga "Family Firm Institute"-konferensen och är chefredaktör for Family Business Review. Hon har varit akademisk ledare för det globala projektet "Successful Transgenerational Entrepreneurship Practices (STEP). Hon är även en av grundarna av den årliga "the Family Enterprise Research Conference" samt grundare av den årliga "Global Family Enterprise Case Competition".

Pramodita Sharma har bidragit till utvecklingen av familjeföretagsforskningsfältet och har besökt JIBS och Jönköping University vid ett flertal tillfällen, bland annat två gånger som "Toft Visiting Professor of Family Business Studies" vid CeFEO. Hennes forskningsinriktning är en kombination av två av JIBS profilområden: entreprenörskap och ägande.

Den akademiska högtiden 21 maj är en högtidlig ceremoni då nya professorer installeras och promotion sker av hedersdoktorn och de som disputerat vid JU fram till februari 2016. Dagen innan ceremonin, den 20 maj, kommer Pramodita Sharma och de nya professorerna att hålla offentliga föreläsningar.

2016-02-11