JIBS-forskare i toppskiktet i Sverige

När den ansedda forskningsportalen Research.com för andra året i rad rankar de främsta forskarna inom Business and Management så placerar sig tre forskare på Jönköping International Business School (JIBS), Jönköping University, bland de tjugo främsta i Sverige.

Jönköping International Business School

Professor Per Davidsson placerar sig bäst på en tredje plats - och de två andra är professor Mattias Nordqvist på en tionde plats och professor Charlie Karlsson på en nittonde plats.

Research.com:s ranking baseras på forskarnas så kallade d-index (discipline h-index), vilket är ett mått baserat på antalet citeringar och beskriver både produktivitet och räckvidd i publicering inom ett specifikt forskningsfält. Forskare med ett d-index på 30 eller mer kvalificerade sig i urvalet som toppforskare inom Business and Management.

Per Davidsson har ett D-index på 63 och har 359 publikationer som har citerats 39 757 gånger. Mattias Nordqvist har ett D-index på 39 och har 196 publikationer som har citerats 11 149 gånger. Charlie Karlssons D-index ligger på 32 och han har 244 publikationer som har citerats 6082 gånger.

- Det är utmärkt att se att JIBS håller ställningarna i rankingen. Indexet är ett bra mått på inflytandet av enskilda forskare. Det betyder att dessa är mycket produktiva och publicerar många artiklar, men också att dessa blir lästa och inspirerar ny forskning. På JIBS är vi glada och stolta att ha dem som kollegor och inspiratörer, säger Johan Klaesson, forskningschef på JIBS.

Internationellt erkännande

Det är inte första gången som JIBS uppmärksammas för kvaliteten och genomslagskraften i sin forskning. 2021 rankades JIBS som nummer ett i Europa inom familjeföretagsforskning (Rovelli, Ferasso, De Massis, & Kraus, 2021). 2017 rankades JIBS som nummer ett i Europa och som nummer två i världen för sin entreprenörskapsforskning i två olika rankingar (Xu, Chen, Fung & Chan, 2017) och på första plats i Sverige och fjärde plats i Norden inom det bredare området Business and Economics (Nordforsk, 2017). Skolan är även med på Financial Times lista över Europas bästa handelshögskolor, och avancerade sju placeringar på den så sent som i december.

2023-03-06