student
Sidan uppdaterad 2014-11-12

Högskolan satsar på rodd!

Tidigare i höst hamnade Högskolan i Jönköpings nystartade roddlag, JU Rowing, på en fjärdeplats i roddmaraton i Dusseldorf. Intresset för att delta i laget har varit större än förväntat bland studenterna och nu smids planerna för de kommande åren.

I dagsläget tränar ett 40-tal av högskolans svenska och internationella studenter rodd regelbundet. En av dem är Mia Andersson som läser till lärare. Innan hon gick med i JU Rowing saknade hon helt erfarenhet av rodd, men var sugen på att testa en ny sport.

- Jag tycker att den här satsningen som så tydligt fokuserar på träning och hälsa ligger helt rätt i tiden. Jag tränar rodd fyra gånger i veckan och det är en fantastisk träningsform då man verkligen använder hela kroppen. Det jag också gillar med rodd är att vi i laget måste samarbeta för att lyckas, berättar Mia. 

JU Rowing tränas av Carter Arnold från Jönköpings Roddsällskap och han ser stor potential bland högskolans studenter.

- Målet för de kommande åren är att från varje fackhögskola bilda två åttamanslag, ett med tjejer och ett med killar. Vi kan då få igång tävlingar inom högskolan. De bästa väljer vi sedan ut för att tävla mot andra lärosäten både i Sverige, men även internationellt, säger Carter.


Vill du veta mer?

Kontaka Mona Sörman
036-10 19 16
mona.sorman@hs.hj.se