Vill du kombinera praktik med studier på universitet i USA, Brasilien, Mexiko, Thailand eller Vietnam? Det är möjligt tack vare Internationella Campus på Tekniska Högskolan i Jönköping – och studierna är gratis.

En tjej och en kille i JTH:s entré

- Det är en så himla fantastisk möjlighet att man nästan inte kan stå över, säger Julia Eriksson.

Det unika med Internationella Campus på Tekniska Högskolan i Jönköping (JTH) är att du som student kommer in i samhället och kulturen på ett helt annat sätt än vid vanliga studier utomlands, berättar Roy Andersson, internationaliseringsansvarig på JTH.

- Dessutom interagerar du med företag och ledare under studietiden, vilket är bra för ditt CV och underlättar för dig att få jobb, säger han.

Internationella campus Bangkok

Nya perspektiv och en ny vardag

Petter Nilsson har varit iväg på två av Tekniska Högskolans Internationella Campus. Vårterminen 2018 var han i Bangkok i Thailand och året därpå var han i Columbia, USA.

- Det var två helt otroligt häftiga upplevelser. Att faktiskt få bo, studera och arbeta i ett land är något helt annat än att bara åka dit på semester, säger Petter Nilsson.

- Det är en chans man bara får en gång i livet, eller i mitt fall två gånger, säger Petter Nilsson.

- Jag är otroligt tacksam för att jag har fått de här möjligheterna. Man får se världen ur andra perspektiv och lära sig mycket om andra kulturer, fortsätter han.

Petter Nilsson känner att han har utvecklats mycket som person och rekommenderar verkligen andra JTH-studenter att åka på Internationella Campus.

Julia på ett berg i Brasilien

En unik erfarenhet

Julia Eriksson var våren 2019 på JTH:s Internationella Campus på ön Florianópolis i södra Brasilien.

- Det var helt fantastiskt, säger Julia Eriksson.

Hon har fått lärdomar och erfarenheter som hon menar aldrig går att uppnå i ett klassrum.

- Jag har breddat mitt internationella nätverk, vilket kanske kan öppna möjligheter för mig att få ett jobb utomlands framöver, säger Julia Eriksson.

Hon har varit i Sydamerika flera gånger tidigare, men tyckte det var svårast att lämna den här gången eftersom hon hade skapat sig en vardag i Brasilien med studier, praktik och vänner. Hon är övertygad om att hon kommer att återvända till Brasilien och förhoppningsvis även till Florianópolis.

- Framför allt vill jag träffa mina vänner - och förbättra min portugisiska.

Detta får du genom Internationella Campus på JTH

  • Praktik (internship) eller examensarbete i ett regionalt eller globalt företag.
  • Ett stort internationellt kontaktnät.
  • Viktig erfarenhet och kunskap i din framtida yrkesroll.
  • En snabb start på din karriär.
  • Stärkt kulturell förståelse.
  • Ökade språkkunskaper.
  • Ämnesöverskridande samarbeten.
  • Nätverkande och mentorskap med ledare i regionen.