Öppet hus

Välkommen till Öppet hus på Jönköping University som hålls digitalt i början av mars. Vi kommer erbjuda fem livesändningar utifrån våra olika ämnesområden, läs mer nedan och besök de event som intresserar just dig!

Årets events sänds som en livestream via Jönköping Universitys Youtubekanal. Ett mer detaljerat program för varje Öppet hus uppdateras löpande och publiceras nedan tillsammans med länk till livesändningen.

Du kommer få träffa både programansvariga och studenter som berättar om programmen och du kan ställa frågor direkt till oss i chatten. Programansvariga kommer att vara tillgängliga i chatten under livesändningen, så att du får svar på just dina frågor.

Undrar du mer om programmen inför sändningen eller inte vet vilka program du vill lyssna på så kan du hitta information om alla våra program på ju.se/studera.

Programansvariga för programmen inom hälsa och välfärd presenterar sina program tillsammans med studenter på respektive program.


Klicka här för att komma till sändningen på Youtube.

Start kl 17.00
Välkommen till Hälsohögskolans öppet hus


17.05

Välkommen till Hälsohögskolans öppet hus

17.10

Arbetsterapeutprogrammet

17.25

Biomedicinska analytikerprogrammet, inriktning laboratoriemedicin och klinisk fysiologi

17.45

Prostethics and Orthotics

18.00

Yrkeshögskola, Ortopedteknik och Fotortist

18.20

Röntgensjuksköterskeprogrammet

18.45

Sjuksköterskeprogrammet

19.00

Socionomprogrammet

19.15

Tandhygienistprogrammet


Programansvariga inom kommunikation, internationellt arbete, human resources och lärarprogrammen presenterar sina program tillsammans med studenter på respektive program.


Klicka här för att komma till sändningen på Youtube.


Start kl 17.00

17.05

Förskollärarprogrammet

17.20

Grundlärarprogrammet

17.45

Ämneslärarprogrammet med inrktning mot grundskola och gymnasieskola

18.20

Human Resources inrktning företagsekonomi och psykologi

18.35

Internationellt arbete - Globala studier

18.50

Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet


Programansvariga för programmen inom ekonomi och entreprenörskap presenterar sina program tillsammans med studenter på respektive program.


Alla program i dagens schema kommer att presenteras på engelska. Ni får gärna ställa era frågor på svenska ändå.


Klicka här för att komma till sändningen på Youtube.

 

Start kl 17.00

17.05

VD hälsar välkommen samt internationalisering

17.15

Civilekonomprogrammet

17.30

International Economics

17.45

International Management

18.00

Marketing Management

18.15

Sustainable Enterprise Development


Programansvariga inom teknik och ingenjörsprogram presenterar sina program tillsammans med studenter på respektive program.


Start kl 17.00


17.05

Vad är Tekniska Högskolan


17.15

CivilingenjörprogramDatateknikIndustriell produktframtagning


17.30

HögskoleingenjörprogramByggnadsutformning med arkitektur

Husbyggnadsteknik väg- och vattenbyggnadsteknikIndustriell ekonomi och produktionsledning

Produktutveckling och designLogistik och ledning

Sustainable Supply Chain ManagementMjukvauutveckling och mobila plattformar

Inbyggda system


18.10

KandidatprogramLjusdesignIT-infrastruktur och nätverksdesignGrafisk design och webbutveckling


18.40

Högskoleprogram3D-TeknikProduktutveckling med möbeldesign


19.00

Tekniskt basår och teknisk bastermin


19.15

MasterprogramAI Engineering

Materials and Manufacturing

Product Design

Production Engineering and Management

Supply Chain Operations Management

Sustainable Building Information Management

User Experience Design


19.30

YrkeshögskolanKl 12.00

Hur är det att plugga på JU? Här får du svar på sina frågor!
Lyssna på Jönköping Studentkår berätta om studielivet och föreningsverksamhet utanför utbildningen.
Boendeansvariga på JU svarar på dina frågor kring att flytta till Jönköping.
Studievägledningen svarar på frågor om hur du söker och hur det är att studera på högskola.

Studentambassadörer berättar om sina egna studier, varför de valde JU och varför du borde göra det med.


Vi vill självklart besvara alla dina eventuella frågor. Du kan alltid nå oss via mail på studera@ju.se eller via kontaktformuläret nedan.

Om du istället vill hitta information själv följer här några länkar som kanske ger svar på dina frågor och eventuellt underlättar ditt val. 

Välj utbildning
Funderar du på att börja studera? På JU kan du läsa allt från pedagogik, omvårdnad och socialt arbete till teknik, design, kommunikation, ekonomi, ledarskap och hållbarhet. På respektive programsida hittar du samlad information med intervjuer, information om praktik, behörighet och vad man kan jobba med efter utbildningen. 

Anmälan och antagning
Här hittar du information om anmälan och antagning till våra kurser och program.

Bo och plugga i Jönköping
Som student styr du över din vardag. Om du drömmer om att bo utomlands, elitsatsa på din idrott, engagera dig i en studentförening eller starta företag kan studenttiden vara ett bra tillfälle att sätta planen i verket. Du bestämmer hur ditt liv i Jönköping ska se ut.

Jobb och karriär
På JU börjar din framtid redan under studietiden. Därför är det viktigt att både du och vi har en nära relation med arbetsmarknaden.

Studentprojekt
Här kan du se några av de projekt som studenter från olika program på Jönköping University har genomfört under sin studietid.

Utlandsstudier
Som student på JU har du möjlighet att läsa på något av våra partneruniversitet, eller göra din praktik eller examensarbete på ett företag eller organisation utomlands.

Vi vill gärna spara dina kontaktuppgifter för att skicka mer information om våra utbildningar och kurser. Du kan när som helst avstå din prenumeration; Nu eller när som helst, samt vid varje utskick.
oppet hus 2019

Hur är det att plugga på högskola? Kan jag åka utomlands? Vad gäller under insparken? På Öppet Hus har du möjlighet att ställa alla frågor du har inför din kommande studietid.

På varje fackhögskola finns personal och studenter på plats för att informera och svara på frågor om våra program och kurser. Under dagen kan du delta i en rad informationspass och aktiviteter, få information om utlandsstudier, prata med våra studievägledare, få bostadsinformation, få information från Studentkåren med mera. Du som vill kan även följa med på en rundvandring på campus eller hoppa på en gratis guidad busstur genom Jönköping.

Introduktion i JU-aulan

Dagen börjar för dig som vill med en morgonkickoff och introduktion i JU-aulan kl 09:40-10:00, då vi berättar mer om JU och fördelar med att plugga här samt mer information vad som händer under dagen. Du får även mer information från Studentkåren och vad som händer under kick off-veckan. Kaffe står serverat utanför JU-aulan från 09:30.

Service Center och Bostadskontoret

Service Center i Hus A öppnar 09:30 och hjälper till att hitta på campus/högskoleområdet och kan svara på allmänna frågor. 

På Service Center kan du även träffa bostadskontoret och representant för Studbo, studenternas bostadsportal. I Service Center ger vi information om hur du hittar bostäder med start följande tider: 10:30, 11:30, 12:30, 13:30.

Mässa och informationspass

Från kl. 10:00 till kl. 14.00 står studenter och personal från våra fyra fackhögskolor beredda att svara på era frågor på respektive minimässa och och under hela dagen kan du gå på olika informationspass om utbildningarna. Se samtliga informationspass och aktiviteter per fackhögskola längre ned på denna sida.

Upptäck Jönköping - Guidad tur med buss

Destination Jönköping finns på plats under hela Öppet hus och svarar på dina frågor om Jönköping. Missa inte vår guidade busstur som sponsras av Destination Jönköping. Turen tar ca 45 minuter. Bussturen avgår efter Öppet hus, kl 14:00, och turen startar utanför Studenternas Hus. Begränsat antal platser. Tag chansen att upptäcka mer av Jönköping!

Högskoleområdets lokaler och parkering

Samtliga fyra fackhögskolor håller öppet till 14:00 under dagen och det är fri parkering på högskolans parkeringsplatser. Kolla gärna denna karta med lokaler och parkering innan du besöker oss.

Caféer på området

Följande caféer håller öppet med enklare förtäring:
-Café Sydney i Hälsohögskolan
-Café Arken på Högskolan för lärande och kommunikation 
-Café Dallucci i Högskoleblioteket

Bostadsinformation

Träffa bostadskontoret och representant för Studbo, (studenternas bostadsportal), och ställ dina frågor. I Service Center (Hus A) ger vi information om hur du hittar bostäder med start följande tider: 10:30, 11:30, 12:30, 13:30.

Träffa Jönköpings Studentkår

Som student på Jönköping University är du också medlem i Jönköpings Studentkår. Detta innebär att du har tillgång till din egen förening som verkar både
nationellt och lokalt för att du ska få den bästa möjliga tiden här på JU, både vad gäller utbildningskvalitet och studiesocialt engagemang. Du kan gå med i någon av
studentkårens många intresseföreningar, eller starta en egen förening inom det som intresserar dig. Kom och träffa oss på Öppet hus så berättar vi mer.

Högskolebiblioteket

Besök den inspirerande miljön i den gamla gjuterihallen från förra seklets början som byggts om till ett modernt bibliotek. Öppettiderna för biblioteket är 10:00-15.00.

Varmt välkommen till en fullspäckad dag att upptäcka JU!

Informationspass och aktiviteter

Se våra fackhögskolors informationspass och aktiviteter nedan.

JIBS är Sveriges mest internationella handelshögskola. Du som väljer JIBS kommer läsa på en dubbelackrediterad handelshögskola. 40% av studenterna som studerat på JIBS har jobb redan innan de avslutat sina studier. JIBS har ackrediterats av både europeiska EQUIS och amerikanska AACSB. Ungefär 1 procent av världens
handelshögskolor tillhör denna exklusiva grupp. Ackrediteringarna är en kvalitetsmärkning av din utbildning, och kommer underlätta för dig när du ska
söka jobb efter din examen.

Informationspass vid JIBS

WE PROVIDE INTERNATIONAL EXPERIENCES
VD och utbildningschef berättar om varför du ska välja JIBS
10:30 Munksjöaulan, B 1033

INTERNATIONAL MANAGEMENT
11:00 Sparbanksaulan, B 1014

MARKETING MANAGEMENT
11:30 Sparbanksaulan, B 1014

INTERNATIONAL ECONOMICS
Understand the processes of global markets.
12:00 Munksjöaulan, B 1033

CIVILEKONOMPROGRAMMET
12:30 Munksjöaulan, B 1033

SUSTAINABLE ENTERPRISE DEVELOPMENT
13:00 Sparbanksaulan, B 1014

MASTERPROGRAM PÅ JIBS
13:30 Sparbanksaulan, B 1033
Programme directors berättar om JIBS masterprogram och möjligheter efter grundutbildningen:
-Digital Business
-Economic Analysis
-Engineering Management
-Global Management
-International Financial Analysis
-International Logistics and Supply Chain Management
-International Marketing
-Strategic Entrepreneurship

VÅRDADMINISTRATION
JIBS ger även en Yrkeshögskoleutbildning inom Vårdadministration.
Besök oss på våning 1 kl. 10-14 för ytterligare information.

Allmänna aktiviteter på JIBS

MÄSSA OM UTBILDNINGARNA
Möt studenter och personal på vår minimässa där du direkt kan ställa dina frågor frågor till oss. Plats: JIBS-entrén.

GUIDAD TUR
Nuvarande studenter visar runt i JIBS lokaler följande tider:
11:15, 12:15, 13.15 med start i huvudentrén.

TRÄFFA STUDERANDEFÖRENINGEN JSA
Studerandeföreningen JSA - som är en del av Jönköpings Studentkår - finns på plats. Fråga oss gärna om studiesociala aktiviteter och om aktiviteter vid sidan av studierna.

UTLANDSSTUDIER
JIBS erbjuder en unik internationell studiemiljö. Ungefär hälften av studenterna och lärarna kommer från ett annat land än Sverige. När du varje dag träffar och umgås med människor från hela världen vidgas dina vyer och du växer som människa.
De flesta programstudenter har möjligheten att tillbringa en termin utomlands vid något av våra partneruniversitet. Prata med oss om vilka möjligheter du har att genomföra en del av din utbildning i ett annat land.

PRAKTIK OCH INTERNSHIP
Ställ dina frågor till oss om hur det fungerar med praktik och internship inom utbildningarna.

STUDIEVÄGLEDNING
Har du studierelaterade frågor om JIBS utbildningar? Våra studievägledare finns på plats under dagen.

Sidan uppdaterad