JU Solar Team

JU solar teamet poserande med solbilen

Vill du vara med och bygga framtidens solbil? Ta chansen att delta i världens största soldrivna biltävling Bridgestone World Solar Challenge i Australien tillsammans med andra studenter från Jönköping University. 

Inför Bridgestone World Solar Challenge samarbetar du med studenter från alla våra fackhögskolor i ett projekt med tydliga resultat. Gruppen hanterar gemensamt alla utmaningar och löser problem som uppstår längs vägen. Arbetet ger också en bra start på din framtida karriär.

Ett minne för livet

Det krävs olika kompetenser och förmågor för att lyckas med projektet. Du kan välja att medverka inom logistik, elektronik, partnerskap, kommunikation, event, ingenjörskonst, mekanik, mjukvara och mycket annat.

Som en del av JU Solar Team får du dessutom knyta kontakter med och arbeta nära en rad olika företag i Jönköpingsregionen. 

Att bygga en egen solbil och delta i tävlingen tillsammans med andra studenter på JU skapar många minnen för livet. Projektet avslutas med att teamet åker till Australien för att delta i världens största biltävling för soldrivna bilar - Bridgestone World Solar Challenge. 

2020-03-31