Xjobbsmässan

Letar ditt företag efter nya ideér, inspiration eller nytt tillskott till personalstyrkan så är det här mässan du inte vill missa.

Fredagen den 29 maj 2020 klockan 10.00-12.00 är du välkommen att inspireras på Tekniska Högskolans Xjobbsmässa. Under mässan ställer färdiga eller snart färdiga studenter ut sina examensarbeten som de många gånger gjort tillsammans med företag.

Xjobbsmässan i Campus Arena på högskoleområdet är fylld med presentationer av årets examensarbeten. Studentarbeten inom många olika teknikområden presenteras på mässan. Det är här du har möjlighet att få inspiration och träffa våra studenter för att prata framtid.

Mässan är kostnadsfri och riktar sig till företag och organisationer men även till allmänheten och nuvarande studenter. Alla som har ett intresse för morgondagens teknik och utveckling är välkomna.

Xjobbsmässan kommer i år att hållas digitalt och publiceras den 28 maj som ett Digital Showroom där studenternas arbeten visas upp. Stipendieutdelning hålls den 4 juni digitalt. Mer info kommer inom kort.

Du som företagare får gärna anmäla dig här, då bjuder vi på lunch! 

Stipendiegivare 2021

Under Xjobbsmässan förra året  även årets stipendieutdelning äga rum med start kl. 10.45. Tekniska Högskolans studenter erhåller under året närmare en halv miljon i stipendier, varav närmare 200.000 delas ut under Xjobbsmässan.

Dessa företag delar ut stipendier 2021:

  • Bertil och Britt Svenssons stiftelse för belysningsteknik
  • BSV Arkitekter & Ingenjörer AB
  • Consid
  • Dick Birgerssons minnesfond
  • Elgiganten Logistik AB
  • Logpoint South Sweden
  • Saab AB
  • TKL Logistics AB
  • Toxic Interactive Solutions

Vid Xjobbsmässan kan alla som deltar med sitt examensarbete vinna det populära stipendiet från Tekniska Högskolan på 10.000 kr för bästa presentation och även ett stipendium från Science Park på 5.000 kr för bästa affärspotential. Det finns också chans att vinna stipendie för publikfavorit på 5.000 kr som delas ut av Tekniska Högskolan där besökarna röstar fram det examensarbete de tycker bäst om.

Vad är ett examensarbete?

Examensarbetet är ett sätt att knyta ihop de kurser, teorier, kunskaper, laborationer och tillämpningar som studenten fått under sin utbildningstid och använda dessa i ett skarpt eller verklighetsbaserat problem eller projekt, ofta i samarbete med ett företag.

Arbetet görs på egen hand eller tillsammans med en studiekamrat. Omfattningen på examensarbetet är beroende av vilken utbildning studenten går på.

Frågor?

Kontakta gärna samverkansansvarig Linda Bergqvist.

Sidan uppdaterad