Vera roadshow

Tekniska Högskolan i Jönköping, i samarbete med Science Park, Upptech, Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA) tillsammans med Sveriges Ingenjörer och Teknikföretagen, bjuder in högstadie- och gymnasieelever, studenter, näringslivsrepresentanter och politiker till Vera roadshow den 24 oktober.

Vera roadshow har fått sitt namn från Vera Sandberg, Sveriges första kvinnliga ingenjör. Målet är att inspirera fler, särskilt kvinnor, till att bli ingenjörer, för att på det sättet bidra till näringslivets utveckling och framgång.

Under dagen får du ta del av spännande föreläsningar, mingla med företagsrepresentanter och träffa studenter vid Högskolans ingenjörsprogram. Begränsat antal platser, anmälan stänger den 21 oktober. 

Var: Hb116, entréplan Högskolan för lärande och kommunikation, Jönköping University

Datum: 24 oktober

Tid: 14:00 - 16:45

Anmälan: Klicka här.

Kontakt: nils.johansson@ju.se

Program

14.00 Dörrarna öppnar
Mingel och smoothie

14.30 Moderator Jenny Bäckstrand, Universitetslektor logistik, hälsar välkommen.

14.35 Veraroadshow, Tekniksprånget och presentation av faktainsamling
Initiativ från IVA för att synliggöra, inspirera och föreslå aktiviteter som gör att fler kvinnor blir ingenjörer.
Martin Wikström, Temaledare kunskap i världsklass och Kristian Nilsson, Client Relationship Manager, Ingenjörsvetenskapsakademin IVA

15.10 Tjejer väljer bort ingenjörsyrket av fel skäl – så kan vi leda dem på rätt väg
Sara Magnusson, 2:e vice förbundsordförande Sveriges Ingenjörer

15.25 Paus

15.40 Framtidens yrkesliv: Robotar, internet och digitalisering
Elin berättar hur digitaliseringen förändrat hur vi jobbar och om förutsättningarna på arbetsmarknaden. Vilka kompetenser kommer behövas i framtiden? Kommer robotarna ta våra jobb?
Elin Häggberg är journalist, föreläsare, medievetare, tekniknörd och digital designer. Hon driver även bloggen Teknifik och har utsetts till Årets medlem i Influencers of Sweden 2016 och Årets Varumärke 2017. Hösten 2018 mottog hon Womengineer Awards pris för “Best informer”.

16.10 Hello girl
Hello, Girl! är en tvådagarskurs i kodning, framtagen för att sänka tröskeln för tjejer att söka sig till tech- och teknik-baserade utbildningar och yrken. Bakom initiativet står Science Park Jönköping och Jönköping University, som tillsammans med lokala företag, organisationer och skolor via projektet Transform to AAA och Digital Dreams, ska öka regionens digitala jämställdhet.
Emmelie Strand Knowit och Linnea Karlsson Consid

16.25 Paus

16.35 Ledarskapsresan - en ung ingenjör berättar
Helén Truong delar med sig av händelser och lärdomar som format henne till en ledare. Det är en personlig resa med toppar och dalar som handlar om självinsikt och vikten av att testa möjligheter i branscher man inte alltid tror är ämnad för sig själv.
Helén Truong utsågs till "Årets unga ledande kvinna 2018" är alumn från programmet Industriell organisation och ekonomi, inriktning Logistik och ledning på Tekniska Högskolan i Jönköping. Idag jobbar hon som Group Manager på Husqvarna Group.

16.45 Dagen avrundas med mingel med våra utställare

Husqvarna, SAAB, Scania, HiTech, Upptech, Digital Dreams och Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin.

Arrangör:

Logotyp Jönköpings tekniska högskola

I samarbete med:

Logotyper Kungliga ingenjörsvetenskapsakademien, Sveriges ingenjörer och teknikföretagen

Utställare:

Logotyper för Transform to AAA, Digital deams, Jönköping University, Science park, Region Jönköpings län, Europiska regionala utvecklingsfonden
Logotyp SAAB
Logotyp Husqvarna group
Logotyp Upptech Jönköping Science center
Logotyp Scania

Sidan uppdaterad