Agneta Marell

”Jag ser tillbaka på min tid med stolthet och tacksamhet”

Agneta Marell gör nu sin sista vecka som rektor vid Jönköping University (JU).

Det är med en känsla av vemod, värme och nostalgi jag skriver min sista hälsning som rektor vid Jönköping University (JU). Jag vill tacka er alla för att ni bidragit till att mina sju år här varit fantastiska och spännande. Ibland lite för spännande: coronapandemin slog till mot oss med en kraft vi inte var beredda på, världsläget med krig i vår närhet har satt nytt fokus på frågor som öppenhet och akademisk frihet, och det ekonomiska läget påverkade oss betydligt mer än väntat redan hösten 2022.


Tiden på JU har präglats av glädje och värme och tillsammans har vi uträttat mycket under åren. Vi har alltid varit välkomna i olika regionala, nationella och internationella sammanhang. Vi har haft en kreativ och öppen dialog med företrädare för region och kommuner och vi har lärande nätverk och konstruktiva samtal med näringslivets representanter.

Jag kommer att bära med mig många fina minnen av alla er som bidragit till JU:s utveckling och till att JU är det framgångsrika lärosäte det är. Min övertygelse är att JU kommer fortsätta vara ett starkt och profilerat lärosäte som gör skillnad genom utbildning och forskning med hög relevans och kvalitet.

Jag ser tillbaka på min tid här med stolthet och tacksamhet. Något av det bästa har varit förmånen att få träffa alla fantastiska och inspirerande människor med ambitionen och viljan att utveckla JU.

Nu fäller jag in årorna och kastar ankar. Jag ser fram emot att få sova ut, promenera med hunden, valla fåren, träna, resa, spendera tid med familj och vänner och njuta av livet på ett annat sätt – i ett lugnare tempo. Det har varit en ära att få vara rektor vid JU, men nu lämnar jag över till nya krafter.


Tack alla och på återseende!

Vänliga hälsningar Agneta Marell

2024-03-27