Pressmeddelanden

  • Kultur på recept förbättrar den psykiska hälsan

    Personer med psykisk ohälsa eller långvarig smärta som deltagit i kulturaktiviteter tillsammans med andra mår bättre. Det visar en studie av Paula Bergman, doktorand på Hälsohögskolan vid Jönköping University (JU). Hon har studerat effekten av kulturunderstödd rehabilitering, även kallat Kultur på recept (KUR).
  • Lågutbildade är mer påverkade av sin omgivning i vaccinbeslut

    Att fatta beslutet att vaccinera sig är inte bara en individuell process utan påverkas starkt av den information vi får från vår omgivning. En ny forskningsstudie från Jönköping International Business School (JIBS), Jönköping University, har undersökt hur en individs informationsmiljö, inklusive bostadsområde och arbetskamrater, påverkar beslutet att ta covid-19-vaccin.
  • Måns Svensson blir ny rektor vid Jönköping University

    Stiftelsestyrelsen har beslutat att utse professor Måns Svensson till ny rektor vid Jönköping University (JU) från 1 april 2024. Måns kommer tidigare från rollen som ledare för Akademin för lärande, humaniora och samhälle på Högskolan i Halmstad.

Kontakt

Press

press@ju.se

Presstjänst

073- 910 17 53 

Jönköping University i sociala medier

Facebook

Twitter

Denna modul är inte konfigurerad än.

Vertikals – vår forskarblogg

Vertikals är Jönköping Universitys plattform för att göra forskningen mer synlig för en bred publik. Målet är att riva barriärerna mellan akademi och samhälle och ge möjlighet till en mer direkt dialog.