Pressmeddelanden

  • JU-forskare i samarbete med Telia om barns säkerhet på internet

    Frida Lygnegård på Hälsohögskolan vid Jönköping University har i uppdrag av Telia utvärderat ett digitalt verktyg, ”Mobilkörkortet”. Verktyget ska hjälpa barn och deras föräldrar att känna sig tryggare på nätet. Utvärderingen visade att det har varit till hjälp för föräldrar att prata med sina barn om säkerhet på internet.
  • 9,9 miljoner kronor till forskning om äldres hälsa och välbefinnande

    Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, har i sin senaste utlysning om forskning för att förbättra vården och omsorgen för äldre har beviljat medel på cirka 9,9 miljoner kronor till två projekt på Hälsohögskolan, Jönköping University.
  • Platsens betydelse för integration

    En ny rapport från forskare på Jönköping International Business School, Jönköping University, har tittat närmare på karriärvägar bland personer som har invandrat till Sverige från EU15 och Östafrika. Rapporten visar bland annat att cirka sex av tio invandrare från Östafrika och omkring sju av tio från EU15 lyckas hitta sysselsättning relativt snabbt, antingen jobb direkt eller jobb efter studier.

Kontakt

Press

press@ju.se

Presstjänst

073- 910 17 53 

Jönköping University i sociala medier

Facebook

Twitter

Denna modul är inte konfigurerad än.

Vertikals – vår forskarblogg

Vertikals är Jönköping Universitys plattform för att göra forskningen mer synlig för en bred publik. Målet är att riva barriärerna mellan akademi och samhälle och ge möjlighet till en mer direkt dialog.