Handelshögskolans studenter i två internationella tävlingar

Mars blir en hektisk månad för “Team Atlas", bestående av fyra studenter från Internationella Handelshögskolan. Först kommer de att resa till Litauen och sedan till Tyskland, för att delta i två internationella entreprenörskapstävlingar.

Team Atlas består av Thomas Kemper, Olawale Adelakun, Alfredo Hidalgo Arreola och Yuliya Bilinskaya. De beskriver sig själva som “unga, ivriga studenter från hela världen som binds ihop av en vision och ett kall att sträva efter gemensamma mål som en sammanhållen enhet" Med sina olika akademiska bakgrunder känner de sig väl förberedda att hitta de bästa lösningarna genom kreativa och innovativa idéer.

Den 4-6 mars kommer gruppen att delta i ECVilnius, en årlig entreprenörskapstävling på Vilnius universitet. Tolv lag kommer att få lösa olika uppgifter, allt från att ta fram och införa en ny produkt eller tjänst på marknaden till att skapa strategier för produktion, marknadsföring och ekonomi. Målet med tävlingen är att studenterna ska hitta oväntade men användbara lösningar på olika affärsproblem.

Därefter reser de vidare till universitetet BiTS Iserlohn i Tyskland. Under de tre tävlingsdagarna (8-10 mars) kommer 100 deltagare i 25 lag från hela världen att arbeta med innovativa strategier för problemlösning och idéer på temat “Sustainability". I den första omgången kommer lagen att få visa upp sina ekonomiska kunskaper genom olika datorsimuleringar. Runda två och tre är fallstudier, som skall presenteras för en jury.
“Vårt övergripande mål är inte bara att vinna första pris i Rubicon Contest 2010, utan också att vara det lag som hade mest kul, lärde känna flest människor, och representerade Internationella Handelshögskolan i Jönköping på ett bra sätt, samtidigt som vi tog hem bucklan", säger Yuliya Bilinskaya. “Lagnamnet ATLAS kommer av att vi är fyra studenter från tre olika kontinenter, så det behövs en atlas för att visa på vår mångfald. Eller i en kortare version: All Teams Lose Against Sweden."


Se lagets presentationsfilm till ECVilnius
http://www.youtube.com/watch?v=xbwO-W7ZztY


Mer information om ECVilnius
http://www.ecvilnius.com


Mer information om Rubicon Contest
http://www.rubicon-contest.com/


Foto: Alfredo Hidalgo Arreola

2010-03-02