Doktorand inbjuden till St Gallen

Kajsa Haag, doktorand på Internationella Handelshögskolan i Jönköping, har blivit inbjuden att vara med i The Knowledge Pool vid St Gallen-symposiet.

St Gallen-symposiet har ägt rum varje år sedan 1970 på universitetet i St Gallen i Schweiz, och sammanför ledare från näringslivet, forskare och politiker samt en utvald grupp lovande unga människor från hela världen.

100 studenter och unga forskare från världens främsta lärosäten väljs ut till att vara med i "The Knowledge Pool". För att få en inbjudan måste man ha bevisat sin kompetens på akademisk nivå och helst ha en viss arbetslivserfarenhet. Deltagarna är utvalda på grundval av sin koppling till, och engagemang i, årets ämne, vilket gör det möjligt för dem att delta i en kritisk dialog med dagens ekonomiska och politiska ledare.

Deltagarna vid symposiet diskuterar några av de mest angelägna frågorna som världen står inför inom områdena förvaltning, företagsmiljö och samarbetet mellan näringsliv, politik och samhälle. 40-årsjubileet äger rum den 6 till 7 maj 2010 och har temat " Entrepreneurs — Agents of Change".

Kajsa Haag är doktorand och undervisar i företagsekonomi på Internationella Handelshögskolan i Jönköping, och är också medlem i The Centre for Family Enterprise and Ownership (CeFEO). Hennes forskningsområde strategi med inriktning på familjeföretag.

http://www.stgallen-symposium.org/

2010-05-03