Årets lärare

Eva Johansson universitetslektor i logistik är årets "bästa lärare" vid Tekniska Högskolan (JTH).2010 är första gången som priset ges till en kvinnlig lärare. Eva har arbetat på JTH sedan 2006 då hon också disputerade vid Chalmers.

Nomineringar till årets lärare har kommit in till  studentsektionen HITECH:s utbildningsutskott. Konkurrensen var som vanligt stor och ett 25-tal lärare var nominerade. —Eva är tokförtjänt av utmärkelsen, kommenterar Carolina Weidby, byggnadsingenjör och ordförande i utbildningsutskottet inom HI TECH. Eva fick motta ett fint glasäpple från Gränna glasbruk samt ett diplom. Priset delades ut vid den högtidliga avslutningen för JTH:s utbildningar i Pingstkyrkan fredagen den 4 juni 2010.

Nomineringen från studenterna lyder: "Eva har ett gediget engagemang, är pedagogisk, tydlig och mån om studenternas lärande. Eva tar sig alltid tid för oss studenter och är en oerhört omtyckt lärare".

Eva är programansvarig på programmet Logistik och ledning. —Det ligger mycket hårt arbete bakom att bli en bra lärare. Det här priset har verkligen sporrat mig till ett bra självförtroende som lärare. Det är också roligt att det finns en bra arbetsmarknad i Jönköping för studenterna på programmet, säger Eva Johansson.

Text och foto: Christina Almgren

2010-06-07