Internationella alumner återvände till Jönköping efter 10 år


En grupp av före detta utbytesstudenter firade 10-årsjubileet av sin tid på Internationella Handelshögskolan med ett besök i Jönköping.

Gruppen bestod av Monika Klinar, VD-rådgivare för utvecklingsfrågor vid Casnik Finance (Slovenien), Claire Lackenby, Contracts Manager på FSC Ltd (UK), Margit Piotrowski, Chief Accountant vid Phasein AB (Sverige) Martynas Rajuncius, General Director Payments & Market Infrastructure (Litauen), Marcin Macher, revisor (Polen) och Wolfgang Slatin, biträdande direktör vid österrikiska FH rådet (Österrike). Alla var utbytesstudenter på Internationella Handelshögskolan för 10 år sedan, och är en del av alumnnätverket.

Gruppen, tillsammans med andra internationella alumner från handelshögskolan, brukar träffas på olika platser runtom i världen varje år. Monika, Claire, Margit, Martynas, Marcin och Wofgang bestämde sig för att ses i Jönköping den 31 juli 2010 för att fira 10-årsjubileet av vad de kallar “en av de bästa upplevelserna i livet". Värdar för träffen var Chantal Coté från handelshögskolans International Office och Peter Warda, tidigare International Student Coordinator. Chantal och Peter berättade för gruppen om de senaste nyheterna från handelshögskolan, och mötet följdes av en lunch sponsrad av JIBS Alumnförening.

De före detta studenterna utbytte minnen från sin tid på Internationella Handelshögskolan. Framför allt minns de den internationella miljön, vänskapen med studenter från hela världen och att bo tillsammans på Råslätt. Gruppen hade goda minnen från sina föreläsningar med Bill Barbour i entreprenörskap och Leif Melin i strategiska förändringar, liksom sin kurs i svenska med Eva Karlsson. De var överraskade av hur många fler internationella studenter som går på handelshögskoaln idag både som utbytesstudenter, på kandidat- och masterprogram. Under sitt besök i Jönköping ville de förstås inte missa att äta kebabpizza, ta bussen till Sockertoppen på Råslätt, äta en fin middag på piren och ta en promenad längs Vättern.

Som en del av sitt besök i Jönköping träffade både Claire och Monika Margareta Bohn, som de lärde känna genom kontaktfamiljprogrammet på handelshögskolan. Monika och Margareta håller fortfarande kontakten och har träffats i Slovenien ett par gånger.

Alla var överens om hur viktigt det är att att hålla kontakten med Internationella Handelshögsolan genom alumnnätverket. JIBS Alumni är ett globalt nätverk där före detta studenter, inklusive tidigare utbytesstudenter, kan hålla kontakten med handelshögskolan och varandra. JIBS Alumni är en resurs för nyheter, alumnverksamhet, arbetstillfällen och information om vad som händer på Internationella Handelshögskolan. Medlemmar i alumnföreningen ställer upp som gästföreläsare, delar med sig av jobbtips och hjälper till på rekryteringsmässor, med mera.

www.jibsalumni.se

Leticia Lövkvist

2010-11-01