Årets alumn Årets företagare i Jönköping 2010

Karl-Anders Bringfeldt utsågs till Årets manliga alumn den 17 november och blev också Årets företagare i Jönköping 2010 på Jönköpingsgalan den 20 november

Karl-Anders Bringfeldt är högskoleingenjör i Elektroteknik med examen 1992. Han är entreprenören som startade företag redan under studietiden. Sedan 2005 har han byggt upp företaget GAIN IT AB där han är VD. Företaget är ett dataföretag som specialiserat sig på blanketter. Kunder är bl a Posten Norden och flera landsting. Företagets blankettsystem efterfrågas också internationellt.

Motivering:

Karl-Anders står bakom idén till blankett- och dokumenthanteringssystemet EyeDoc som skapade Gain IT. Han har också företaget "Bringfeldt Innovation" som har som affärsidé att ta fram nya affärsidéer. Kontakter med studenter har företaget genom att vara fadderföretag och ta emot studenter i företagsförlagda projekt. Gain IT har blivit utsedd till Gasellföretag 2010. Karl-Anders är också nominerad till Årets Företagare i Jönköping 2010.

Karl-Anders blev Årets företagare 2010 med motiveringen ""På bara några år har företaget lyckats etablera sig och skapa en tydlig position på marknaden".

Karl-Anders presenterar sig själv.

2010-11-24