Studenter från Steinbeis besöker JIBS

Just nu har JIBS besök av 60 studenter från det tyska universitet Steinbeis. Studenterna ska under två veckor gå en intensiv kurs i International Management och marknadsföring.

JIBS lärare och personal har satt ihop ett program som innehåller en mängd företagsbesök och sociala aktiviteter, blandat med mer traditionell undervisning. Studenterna arbetar till exempel med en exportplan för ishockeylaget HV71. De besöker också företag som Husqvarna och Schenker, och arbetar tillsammans med representanter från IKEA, Lindahls och Scandinavian Photo.

En mycket uppskattad del av programmet har varit två besök på studentpuben Akademien. Där har de tyska studenterna fått vara med om en traditionell sittning, som kombinerades med en snabbkurs i svenska. De har också fått lära sig den svenska nationalsången.

JIBS är en av fyra internationella handelshögskolor där studenterna från Steinbeis tillbringar några veckor av sin utbildning Master of Business Engineering. Syftet är att få ett internationellt perspektiv och träffa kvalificerade föreläsare inom olika områden. Studenterna läser också kurser i USA, Japan och Korea.

För mer information kontakta Tomas Müllern .

Steinbeis hemsida

2011-03-03