China - here we come again!

Kulturella skillnader, andra synsätt och traditioner är något som studenterna på Grafisk design och webbutveckling får erfarenhet av när de åker till Kina för att fördjupa sig inom sitt ämnesområde.

Samverkan med näringslivet är en viktig del i våra program och på våra tvååriga utbildningar ingår att göra ett längre arbetsplatsförlagt projekt. På Grafisk design och webbutveckling ges studenterna möjlighet att genomföra detta projekt i Kina.

5 veckor i Kina

Den 5 april samlades därför 36 av dessa studenter och 2 lärare i Shanghai för att under fem intensiva veckor bo på ett kinesiskt universitetscampus i Ningbo utanför Shanghai, gå på studiebesök och på föreläsningar, umgås med kinesiska studenter och äta affärsmiddag med ett kinesiskt företag.

Västerländsk grafisk profil

Ett av projekten som ska genomföras går ut på att skapa en västerländsk grafisk profil inkluderande såväl namnförslag, logotyp, visitkort som layoutförslag till webbplats åt ett kinesiskt företag som vill etablera sig i väst. Projektet inleds med en affärsmiddag med företaget, där studenterna ska presentera JTH och sig själva, genom att visa exempel på sina kunskaper och vad de åstadkommit under utbildningen.

Redovisningen och presentationen av projektet kommer sedan att ske inför flera intresserade kinesiska företag. Under projektets gång i Kina kommer studenterna att ha kontakt med kinesiska studenter dels för att diskutera och få synpunkter angående arbetet och dels för att umgås (t ex ta revansch för förlorade fotbollsmatcher från tidigare år :)

Följ studenternas vlogg

I projektet ingår även att skapa en webbplats www.inchina.nu med intranät och mediearkiv, skriva artiklar och skapa två tidningsmagasin samt göra en fotoutställning i JTHs entreplan. Efter den 5 april kan man följa studenternas vlogg (videoblogg) på www.inchina.nu/vlogg och blogg på www.ungteknik.se .

Sista veckan i Kina är inarbetad, bl a genom 6-dagarsvecka under vistelsen på campus Zheijang Wanli University i Ningbo. Studenterna har därför möjlighet att sammanställa och avsluta sina projekt på annan ort, exempelvis HongKong eller Beijing.

2011-04-06