Femhundra studenter kommer nu ut på arbetsmarknaden

Vid avslutningen den 1 juni samlades samtliga avgångsstudenter vid JTH till en avslutningshögtid.

Dagen startade med fika på respektive avdelning. Därefter var det fotografering av studenterna. Efter mingel i JTH:s entré tågade studenter, personal och anhöriga med Norrahammars musikkår i spetsen till Pingstkyrkan.

Till avslutningshögtiden fylldes kyrkan snabbt av vänner och släktingar. Musik framfördes av Norrahammars musikår och den egna personalen spelade. Det var Anders Andersson på piano, Ingrid Wadskog på cello och Jakob Olofsson på trumpet. Såväl vd Jörgen Birgersson som utbildningschef Gunnar Eckert höll tal.

Årets lärare

Lars Vegehall, lärare på högskoleprogrammet Ljusdesign , fick priset årets lärare av studenterna. Det var utbildningsutskottet i HI TECH som i stor konkurrens med andra lärare utsåg Lars. Motiveringen till årets lärare var:

"Han är alltid på glatt humör, engagerad och motiverande samt bidrar till en god stämning i klassen. Han är mycket pedagogisk, alltid väl förberedd och tar sig tid att förklara. Han lägger ner sin själ i sina studenters utbildning".

Stipendier

Ett stort antal företag och organisationer delade ut stipendier till studenterna. Årets talare från näringslivet var årets alumner 2010 Karl-Anders Bringfeldt och Julia Engberg som höll tal till studenterna.

2011-06-13