Studenter beger sig till Kina!

För att uppleva kulturella skillnader, andra synsätt och traditioner ges studenterna på Grafisk design och webbutveckling möjlighet till ett internationellt projekt.

Redan efter jul började förberedelserna med föreläsningar i bl a kinesiska språket, kinesisk kultur och marknadskommunikation och ett inledande projekt genomfördes på hemmaplan. Projektet går ut på att skapa en grafisk profil och webbplats åt ett svenskt företag som ska exportera småländska småhus till Kina, anpassat för att vara säljande på den kinesiska marknaden.

Nu fortsätter arbetet i Shanghai. Under fyra intensiva veckor bor studenterna på ett kinesiskt universitetscampus i Ningbo, en femmiljonerstad utanför Shanghai. Projektet i Kina inleds med ett heldagsbesök och tillhörande affärsmiddag på ett kinesiskt företag som tillverkar salt- och pepparkvarnar. Uppdraget är att utifrån företagets affärs- och marknadsplan skapa grafiskt material för tryck och webb som är anpassat för den västerländska marknaden.

Utöver projektarbetet ges föreläsningar på universitetet om allt från design, ekonomi, kultur till grunder i kalligrafi. Det ges tillfälle att umgås och knyta vänskapsband med kinesiska studenter och ett antal studiebesök genomförs för att få en inblick i den kinesiska industrin.

Följ studenternas resa

Den femte veckan i Kina är inarbetad, bl a genom sexdagarsvecka under vistelsen på campus Zhejiang Wanli University i Ningbo. Många av studenterna tar då tillfället i akt att besöka Hongkong eller Beijing och samtidigt förbereda slutredovisningen av hela projektet. Följ studenternas blogg .


2012-04-23