Möten mellan företagare och forskare

Under våren arrangeras två seminarier på forskningscentret CeFEO. Onsdag 30 maj handlar det om lärdomar från svåra perioder, såsom konkurser, och 14 juni är temat familjeföretagande och internationalisering. Välkomna!

Onsdag 30 maj kl. 8-10, Science Parks konferensavdelning

Om konkurser och att gå vidare - vad kan vi lära?
Att driva ett familjeföretag är ofta förknippat med såväl med- som motgångar. Välkommen till ett seminarium som kommer handla om vad vi kan lära från svåra perioder, såsom att leva med risken för konkurs.

Anna Jenkins är född och uppvuxen i Australien men är nu verksam som doktorand vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

Patrik von Corswant tog över som femte generationens ägare av Stafva Gård 1993.

Torsdag 14 juni kl. 14-16, Science Parks konferensavdelning

Internationalisering av familjeföretag – hur gör man?
Att etablera sig internationellt kan vara ett sätt att växa. När det gäller familjeföretagande och internationalisering, vad kan vi då lära från tidigare erfarenheter? Välkommen till ett seminarium där dessa frågor står i centrum.

Leona Achtenhagen , professor vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping, är född i Tyskland och har sedan arbetat i bland annat England, Schweiz och nu sedan några år i Jönköping. Leona har i många år studerat entreprenörskap och även kopplingen mellan entreprenörskap, affärsutveckling och internationalisering.

Efter högskolestudier och arbete som ekonomiansvarig i ett annat företag kom Petter Törefors (Vd) ’hem’ för fem år sen till familjeföretaget HangOn från Hillerstorp. Sedan 90-talet har man arbetat inom företaget med internationalisering och idag står exporten för 70 % av deras verksamhet.

2012-05-11