Årets lärare 2012

Kjell Nero har utsetts till årets lärare av studenterna vid JTH.

Det var ett tjugofemtal lärare som var nominerade sedan avgjorde studenterna i utbildningsutskottet vid studentsektionen HI TECH. Kjell är lärare vid JTH sedan 2005 och programansvarig för programmet Husbyggnadsteknik/Väg- och Vattenbyggnadsteknik.

—Jag är oerhört glad och stolt för priset men samtidigt överraskad eftersom JTH har så många duktiga lärare. Från näringslivet har jag lång erfarenheter i huvudsak som konstruktör, entreprenör och att skriva regler på Boverket. Att nu i lärarrollen få förmedla mina erfarenheter till kunskapstörstande studenter gör att jag trivs fantastiskt bra med mitt arbete.

Motiveringen till årets lärare var:
"Årets lärare är mycket engagerad, omtänksam och professionell. Med hjälp av hans underbara pedagogik får han sina studenter att intressera sig för ämnet. Årets lärare finns alltid tillgänglig, är organiserad och har bra struktur på sina kurser, samtidigt som han är väldigt rolig och trevlig".

Varför tror du att du har blivit årets lärare?
- Studenterna har för mig prioritet nr 1 så mitt engagemang och tillgänglighet är något som de uppskattar. Att jag alltid tar varje fråga på allvar och inte ger mig förrän studenten har förstått kan också vara en bidragande orsak.

2012-06-08