Rektor Anita Hansbo deltar i debatt under Almedalsveckan

Seminariet om Sveriges framtid där Högskolan i Jönköpings rektor Anita Hansbo deltar äger rum den 5 juli, kl. 8.30.

Debatten arrangeras av Kairos Future på temat ”Är Sverige ett ledande innovations- och kunskapsland 2030?” och den går av stapeln den 5 juli kl. 8.30. Direktsändning via internet.

Är Sverige ett ledande innovations- och kunskapsland 2030?

Vi lever redan i en Petabyte-värld med datoriserade Jeopardy-mästare, Big Data och nya vetenskapliga paradigm där kunskap och lärande är något helt annat än för bara ett decennium sedan. Samtidigt rusar världens utvecklingsländer uppför kunskaps- och innovationstrappan och passerar i rask takt västvärlden i såväl mängd som kvalitet. Och trots att världen svämmar över av högskoleutbildade rankar de globala storföretagens toppchefer kompetensförsörjning som den främsta utmaningen.

Vad innebär det nya sammanhanget för Sverige som kunskaps- och innovationsland? Hur ska vi kunna utveckla, locka och behålla talang? Hur ska vi kunna bli ledande på kunskap och innovation 2030?

I panelen: Sara Modig, ämnesråd på Näringsdepartementet och projektledare för den nationella innovationsstrategin, Bo Dahlbom, Professor och forskningschef, Sustainable Innovation, Anita Hansbo, Rektor, Högskolan i Jönköping, Mats Lindgren, VD, Kairos Future.

Tid och plats : torsdag den 5 juli 8.30 - 9.30, Teaterskeppet

Mer information:
Kairos Future
Almedalsveckan officiell hemsida

2012-07-02