Träffa framtidens designers på Stockholm Furniture Fair

Mellan den 3 och 7 februari kommer studenter på Tekniska Högskolan i Jönköping att ställa ut egendesignade möbler på Stockholm Furniture Fair.


Studenterna som är med på mässan läser det tvååriga programmet Produktutveckling med Möbeldesign i Nässjö, en utbildning som drivs av Tekniska Högskolan. Totalt kommer studenterna att visa upp sex olika möbelprototyper som arbetats fram med temat hållbarhet i fokus.

Nytt för i år är samarbetet med studenter från masterprogrammet Industridesign, som har designat en skräddarsydd belysning till montern.

-Vi har en fin helhetskänsla i montern där lamporna från industridesign kompletterar möblerna. Mina studenter har i år även gjort ännu mer lanseringsfärdiga produkter som bjuder på fin känsla och möten mellan material. Studenterna har förberett allt från design och tillverkning av möbler och monter till produktion av till exempel katalog, produktblad, filmer och foto. De har projekterat hela utställningen, berättar Viktor Strandgren, utbildningsledare Produktutveckling med möbeldesign.

Under hela veckan finns studenterna från Tekniska Högskolan på plats i Greenhouse, monter VFÖ:02.

Mer information och kontakt:


Victor Strandgren
Utbildningsledare, Produktutveckling med möbeldesign
0380-51 72 54

Broschyr om möblerna som ställs ut under Stockholm Furniture Fair 2015

2015-02-02